![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie dane w tabeli
(IMG:http://images39.fotosik.pl/326/7afb73fca28fb769med.jpg) I jak to posortować tak, aby najpierw sortowało po pkt potem po Kod pkt_meczy_bezposrednich DESC, roznica_bezposrednich_bramek DESC, roznica_bramek DESC, zdobyte_bramki DESC ale tylko wtedy gdy pkt_meczy_bezposrednich nie są NULL gdy są NULL to ma pomijać je i sortować po Kod roznica_bramek DESC, zdobyte bramki DESC
Ten post edytował arzach 24.08.2010, 19:29:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że takie coś działa, ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi mniej więcej o takie cos
Kod ORDER BY pkt DESC, IF(pkt_meczy_bezposrednich==NULL, (zdobyte_bramki DESC,roznica_bramek DESC, zdobyte bramki DESC), (pkt_meczy_bezposrednich DESC, roznica_bezposrednich_bramek DESC, roznica_bramek DESC) ); Ale to nie działa Czyli tak sprawdzamy czy Kod pkt_meczy_bezposrednich==NULL jak tak sortujemy takKod zdobyte_bramki DESC,roznica_bramek DESC, zdobyte bramki DESC Jak nie sortujemy tak Kod pkt_meczy_bezposrednich DESC, roznica_bezposrednich_bramek DESC, roznica_bramek DESC Ten post edytował arzach 24.08.2010, 20:12:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:38 |