![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem tu nowy, postanowiłem tu wejśc bo nie umiem sobie poradzić, dla niektórych pewnie, z prostym problemem. Założyłem strone www, w której dostęp będzie płatny za pomoca sms premium. Zarejestrowałem usługe w dotpay, pobrałem niezbędne pliki, zmodyfikowałem pod moje ID i wrzuciłem na serwer. Dotpay oferuje zestaw składający się z: index.html sprawdzacz.php sprawdz.php main.php-strona testowa, która ma sie otworzyć po wpisaniu kodu na stronie głównej(index.html) main.php jest zabezpieczona poprzez funkcję:<?php include "sprawdzacz.php"; ?>. Wszystko działa cacy, kod wygenerowany przekierowuje na main.php, kod zły odmawia dostępu...ale main.php można otworzyć bezpośrednio, omijając główną stronę np. wpisując ją do ulubionych. Ktoś pomoże? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj nic poszukaj ustawienia ciastka: funkcja setcookie()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj nic poszukaj ustawienia ciastka: funkcja setcookie() Funkcja ciastka jest w sprawdz.php z tego co widze <?php $id = .......; # numer ID zarejestrowanego klienta $code = "........."; # identyfikator usług SMS $type = "sms"; # typ konta: C1 - 8 znakowy kod bezobsługowy # typ konta: sms dla sprawdzania SMSow $page = "main.php"; # nazwa pliku jaki ma sie zaladowac po podaniu poprawnego kodu # gdy sprawdzane będ± zarówno konta smsowe jak i konta przy płatno¶ciach kart± # to należy wtedy użyć zapisu: # $type = "c1,sms"; # # przy sprawdzaniu kilku kont o różnych identyfikatorach należy użyć zapisu: # $code = "abcd1,abcd2,kody2,kody6"; $del=0; # jeżeli kod ma być skasowany od razu po sprawdzeniu to ustaw warto¶ć na 1 ################################################################################ # $check = $_POST['check']; # podany kod na stronie gdzie wej¶cie jest płatne i wymagany jest zakupiony kod if($check == NULL) exit("Prosze wpisac kod"); $handle = fopen("http://dotpay.pl/check_code.php?id=".$id."&code=".$code."&check=".$check."&type=".$type."&del=".$del, 'r'); $status = fgets($handle, 8); $czas_zycia = fgets($handle, 24); fclose($handle); $czas_zycia = rtrim($czas_zycia); if ($status == 0) {print "Kod niepoprawny."; exit;} # gdy kod niepoprawny else { # gdy kod poprawny: if (!isset($_COOKIE['ActiveCode'])) { setcookie('ActiveCode',1, time()+$czas_zycia); } else { setcookie('ActiveCode',0, time()+2, "/"); setcookie('ActiveCode',1, time()+$czas_zycia, "/"); } header("Location: ".$page); # wł±czenie strony głównej } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 14:14 |