![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Więc tak zacznę od tego że problem z konfliktem bibliotek js został rozwiązany i obydwa skrypty pięknie działają. Problem zaczyna się gdy chce je namówić do współpracy a konkretnie gdy jeden umieszczę w drugim. Jeszcze tylko podam z jakich bibliotek korzystam i podam kod i objaśnię wszystko bardziej obszernie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
jquery-lightbox-0.5 qscroller_js Jeszcze jedna ważna informacja to fakt że korzystam ze znanego systemu szablonów zwanego Smarty plik.tpl
Teraz kilka ważnych uwag odnośnie działania skryptu. Skrypt pobiera wszystkie produkty z bazy danych które są przetwarzane przez pętlę a następnie przypisywane do odpowiednich zmiennych następnie wszystkie produkty wczytywane są do tego diva które w divie mają nadaną klasę qslide2
Dlatego wszystko też musi znajdować się w tym divie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Aktualnie chce zrobić aby po kliknięciu obrazka "zobacz" pokazało mi ładnie za pomocą skryptu js pokazało mi powiększoną wersje tego obrazka. Więc zrobiłem to tak I wiecie co działa wszystko pięknie ale tylko gdy nie znajduje się w divie z nadaną klasę qslide2 Niestety musi on być jak wcześniej pisałem gdzie indziej nie miało by to sensu i teraz pytanie do was Dlaczego tylko w tym divie o tej klasie nie działa a wszędzie indziej gdzie umieszczenie tego nie ma sensu działa ? (IMG:style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif) Nie ma mądrych ?! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
banalny problem ;D - zmień nazwy tym obrazkom - w operze w kodzie wystarczyło, jak dodałem parametr get inny coby nazwy nie były takie same i zadziałało ;p - chociaż nadmiar info niżej to zamieszczę kodzik [a i przed doctype nie powinno być żadnych znaków ;p] - wychodzi post za długi to tylko fragment z obrazkami ;p :
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:30 |