![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Więc tak zacznę od tego że problem z konfliktem bibliotek js został rozwiązany i obydwa skrypty pięknie działają. Problem zaczyna się gdy chce je namówić do współpracy a konkretnie gdy jeden umieszczę w drugim. Jeszcze tylko podam z jakich bibliotek korzystam i podam kod i objaśnię wszystko bardziej obszernie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
jquery-lightbox-0.5 qscroller_js Jeszcze jedna ważna informacja to fakt że korzystam ze znanego systemu szablonów zwanego Smarty plik.tpl
Teraz kilka ważnych uwag odnośnie działania skryptu. Skrypt pobiera wszystkie produkty z bazy danych które są przetwarzane przez pętlę a następnie przypisywane do odpowiednich zmiennych następnie wszystkie produkty wczytywane są do tego diva które w divie mają nadaną klasę qslide2
Dlatego wszystko też musi znajdować się w tym divie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Aktualnie chce zrobić aby po kliknięciu obrazka "zobacz" pokazało mi ładnie za pomocą skryptu js pokazało mi powiększoną wersje tego obrazka. Więc zrobiłem to tak I wiecie co działa wszystko pięknie ale tylko gdy nie znajduje się w divie z nadaną klasę qslide2 Niestety musi on być jak wcześniej pisałem gdzie indziej nie miało by to sensu i teraz pytanie do was Dlaczego tylko w tym divie o tej klasie nie działa a wszędzie indziej gdzie umieszczenie tego nie ma sensu działa ? (IMG:style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif) Nie ma mądrych ?! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam to na żywo Tutaj Szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem Firebug chyba nic nie znalazł ale jeżeli masz opcje to nie zaszkodzi jak ty sprawdzisz bo ja dopiero co ten program zainstalowałem i nie czaje go do końca jeszcze
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 19:38 |