Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Współpraca grafik-koder
adrianozo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Poszukuje współpracownika - grafika.

Ja tworze strony www, a grafik miałby za zadanie tworzyć layouty i wszelką grafikę na strony(wliczając w to pocięcie szablonu)

Na samym początku nie byłoby możliwości zaoferowania gotówki natomiast gdybyśmy otrzymywali jakieś projekty do stworzenia(do czego dążę) oczywiście dzielilibyśmy się gotówką otrzymaną od zleceniodawcy.

KONTAKT:

www.nportfolio.pl/kontakt.html
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
adrianozo

-----

krzysztof_kf dzięki za słowa otuchy. Staram się jak mogę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

matthew089
pokaż swoje jeśli takie świetne jest. portfolio jest puste ze względu na dokańczanie strony...

MacDada dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tej pory nie wiem jak sprawdzać swoje skrypty na podatność na ataki. Na pewno to poprawię. Gdybyś mógł coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
MacDada

-----

Cytat(adrianozo @ 20.08.2010, 21:55:39 ) *
MacDada dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tej pory nie wiem jak sprawdzać swoje skrypty na podatność na ataki. Na pewno to poprawię. Gdybyś mógł coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zamiast korzystać z natywnych funkcji MySQL w PHP, lepiej wykorzystaj bibliotekę PDO.
Tutaj masz opis w manualu: http://www.php.net/manual/pl/book.pdo.php
Tutaj szybki kurs. Koniecznie poczytaj o bindowaniu (podpinaniu) parametrów: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO

Oprócz tego warto przelecieć preg_match'em i pozbyć się z inputu wszystkich zbędnych znaków. No i funkcja htmlentities, żeby pozbyć się HTMLa, który mógłby być potem wstrzyknięty przy wyświetlaniu kodu. Zacznij od tego i po prostu poczytaj o SQL-Injection, XSS, itd.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 11.10.2025 - 20:28