![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chce połączyć 2 skrypt js mają podobne zastosowanie. Muszę łączyć bo w form może być chyba tylko jedno id. Moje form wygląda tak:
1 skrypt
2 skrypt
Chce to połączyć w jakąś całość lub znaleźć rozwiązanie aby działało bo w form może być jedno ID. Stosuję tylko jedno form lub kilka jeżeli będzie to poprawnie działać. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Everth... Ne chodzi by mu cokolwiek pisać gotowego, tylko podpowiedzieć mu elastyczniejsze rozwiązanie i być może sam oceni co mu bardziej pasuje. Zwróć uwagę o czym pisałem bo nie dałem gotowca wcale, ale posłużyłem się przeklejką Twojego kodu JS jako możliwego rozwiązania. Chodzi mi o DRY jedynie. Lepiej napisać ten kod raz by mógł odwołać się do niego kiedykolwiek, zwyczajnie dołączając plik js gdy będzie potrzebny. Jeśli na stronie w formularzu będziesz miał 15 datepickerów to też zdefiniujesz im wszystkim w skrypcie id? A co jeśli tworzysz datepickery dynamicznie i nie znasz ich id po prostu? Chodzi mi tylko o wygodę rozwiązania. Jeśli element może być wykorzystany wielokrotnie w obrębie strony lub formularza to wygodniej jest go pchnąć nie przez id, ale klasę.
I samo użycie kilku formów na jednej stronie, jeśli zrobi to nieumiejętnie, określiłem jako proszenie się o kłopoty kilka postów temu w tym temacie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 03:11 |