![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Ostatnio napisałem skrypt, który dodaje newsy co 3 dni o 12.00
Oczywiście musiałem dodać to do crona. Jednak nie działa to tak jak chce. Zauważyłem, że w PHP jest ciekawa funkcja SLEEP. Chciałbym dowiedzieć się jakie ona ma wady. Jeśli dałbym taką pętlę
Czy działało by to podobnie do crona? (zakładając, że uruchomiłbym skrypt o 12.00) Jeśli $wartość jest pobierana z pliku to czy gdy w czasie pracy skryptu podmienię plik i zmienię treść zmiennej wartość to czy PHP będzie wrzucać do mysql wartość która jest podana w czasie uruchomienia skryptu czy tą nową? Ten post edytował xamrex 18.08.2010, 14:40:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Mój błąd. Źle odczytałem i zegarek84 ma rację. Manual set_time_limit w wolnym tłumaczeniu:
Cytat Funkcja set_time_limit() function dyrektywa konfiguracyjna max_execution_time wpływają jedynie na czas wykonywania samego skryptu. Czas będący aktywnością poza nim jak wywołania systemowe z użyciem system(), operacje na strumieniach, zapytania do bazy danych, itd. nie jest wliczany do maksymalnego czasu wykonywania się skryptu. Nie jest to prawdą dla Windows, który oblicza czas realny. A co do sleep i usleep na windzie, to w jednym z komentarzy było podane, że mają pewną niedogodność. Jeśli set_time_limit jest ustawione na coś więcej niż 0 to potrafią zeżreć 50% mocy procka.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:02 |