![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kontynuując naukę php pomyślałem, że jest pora na zabawę z pobieraniem treści z innych stron (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Za zadanie postawiłem sobie coś takiego: Robię katalog moich filmów, do bazy wprowadzam tytuł i inne pierdoły. Chciałbym, żeby w momencie pobierania danych z bazy, scrypt automatycznie znalazł link do recenzji tego filmu na filmweb.pl. Czyli musi wygenerować adres do wyszukiwarki filmweb, pobrać link z pierwszej pozycji która została wyszukana, jeśli film nie zostanie odnaleziony to zwraca fałsz. Szukałem już na necie, ale nic nie zrozumiałem z tego co było ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja nie chcę kopiować opisów z filmweba, a jedynie wygenerować sobie link do strony z recenzja na filmweb Ahh... w takim razie pkt 4. można wywalić.Cytat I po cholerę do tego Ci jakieś sockety? oO Ponieważ jest to jedyna metoda na pobranie takich danych. Podałem Ci też listę innych funkcji, które możesz wykorzystać (które notabede robią za swego rodzaju "nakładkę" na fsockopen).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:24 |