![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem. Piszę parser xml`a i zastanawiam się w jaki sposób zrobić zagnieżdząnie. Chodzi mi o to, że mogę mieć x poziomów zagnieżdżenia. Jak aplikacja ma automatycznie to robić. To znaczy nie chce pisać tyle pętli ile zagnieżdżeń tylko, żeby sam to sprawdzam czy jest zagnieżdżenie n-tego stopnia. Jak jest to wchodzi i sprawdza czy jest n+1 stopnia. Jak jest to wchodzi i tak dalej |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// edit
tu były głupoty, że aż mi smutno się robi dlatego już ich nie ma pewnie istotnym faktem będzie wspomnienie, że chce wygenerować drzewo na podstawie tego xml`a (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) coś nie tak kumam. Korzystam z xml reader`a i mam taki kodzik
no i fajnie wyświetli całą strukturę ALE jak np. wypisać tylko 1 poziom (każdy węzel ma atrybut poziom). np. chce wyświetlić tylko z poziomu 1 wtedy musiałbym zrobić tak
no i jest manufaktura. p.s. Powtarzanie się "HASLO" jest praiwdłowe. to jedyny znacznik w tym pliku xml. haslo zawiera haslo ktory zawiera kilka haslo Ten post edytował Fixus 17.08.2010, 12:33:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:10 |