Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> MVC + $_POST, piekło?
IMP

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Temat pewnie nadmiernie eksploatowany jednak nie potrafię znaleźć solucji. Jak jeszcze przykłady obsługi $_GET znalazłem tak nie jestem w stanie ani sobie wyobrazić ani znaleźć takich przykładów dla $_POST. Chciałbym żebyście mnie nakierowali bo zwątpiłem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Aby nie odbiec zabardzo od idei MVC action w formularzu powinien wskazywać na index.php. Tylko co dalej? Jak kontroler ma odebrać dane i wybrać odpowiedni widok? Jak to estetycznie połączyć w całość?

Pozdrawiam

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Luneth

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zawsze można bardziej namotać niż jest potrzebne (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ja bym w Twoim przypadku zrobił tak jak napisałem, a jeśli ktoś inny ma tutaj bardziej "Pro" pomysł, to pewnie się tu wypowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Czy z przyszłością? Myślę, że tak, jak będziesz chciał sobie inaczej wszystko rozłożyć na poszczególne kontrolery dla każdego formularza to uprościsz front controller a resztę przełożysz do tych 'mini' kontrolerów, nie będzie trzeba wszystkiego przepisywać od nowa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ten post edytował Luneth 15.08.2010, 13:07:28
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 20:38