![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Temat pewnie nadmiernie eksploatowany jednak nie potrafię znaleźć solucji. Jak jeszcze przykłady obsługi $_GET znalazłem tak nie jestem w stanie ani sobie wyobrazić ani znaleźć takich przykładów dla $_POST. Chciałbym żebyście mnie nakierowali bo zwątpiłem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Aby nie odbiec zabardzo od idei MVC action w formularzu powinien wskazywać na index.php. Tylko co dalej? Jak kontroler ma odebrać dane i wybrać odpowiedni widok? Jak to estetycznie połączyć w całość? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 7 Dołączył: 16.07.2007 Skąd: Gorzów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy formularz niech ma inną nazwę buttonu wysyłającego/zatwierdzającego i po nim rozpoznawaj. Albo zrób switcha na zmienną $_SERVER['PATH_INFO'] i wysyłaj w action takie żądania: index.php/news/add, index.php/news/edit i zgarniaj to switchem. Model wybieraj w zawartości instrukcji warunkowej. Ten post edytował Luneth 15.08.2010, 12:33:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:38 |