![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na swojej stronie pod obrazkami chcę zastosować modne ostatnio rozmazane odbicie (mniej więcej takie coś). Wpadły mi do głowy dwa rozwiązania: 1. GD Po wrzuceniu pliku na serwer zostanie utworzony drugi plik z odbiciem. 2. SVG Przy wyświetlaniu każdy obrazek będzie miał tworzone odbicie za pomocą JS+SVG. Co Wy radzicie? Jakie rozwiązanie będzie najodpowiedniejsze? Czy wybierając 1. nie obciążę za bardzo serwera (najbardziej obawiam się wykorzystania procesora podczas rozmywania)? A czy wybierając 2. nie obciążę za bardzo komputera użytkownika (na próbę utworzyłem 8 obrazków z rozmyciem w Inkscapie i przy przewijaniu obraz mocno skacze - na www też to będzie?)? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Z ImageMagic niestety nie mogę skorzystać, nie ma jej na serwerze, więc pozostanie GD Zmień serwer. Bez IM są sto lat za konkurencją. Poza tym, na wielu serwerach nie ma tego rozszerzenia wkompilowanego w PHP, ale przez shell_exec możesz normalnie korzystać z ImageMagick jak z linii poleceń. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 17:29 |