![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem początkującym webmasterem (mam na koncie dopiero 5 wykonanych stron). Bardzo proszę powiedzcie co sądzicie o projekcie mojego portfolio link: citydesign.art.pl Uwaga! Strona działa w tej chwili pod Operą, FF i IE 8. Pod innymi nowymi przeglądarkami też powinna. Nie będzie działać poprawnie z IE6 (dopiero napiszę osobny arkusz stylów dla IE6) i nie testowałam jej pod IE7. Wszystkie uwagi mile widziane, nawet te najbardziej krytyczne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował demolka666 12.08.2010, 09:44:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona jest już dostępna pod krótszym adresem:
link: citydesign.art.pl Dokonałam kilka poprawek: - zmieniłam czcionkę w Menu na Verdanę - usunęłam to center (to była pozostałość po kodowaniu, po wstawieniu kolejnych elementów zapomniałam usunąć) - zaokrąglone rogi uzyskałam przez CSS, dla IE użyłam skryptu js (w przypadkach rzadkich, jak stare, nieaktualizowane firefoxy czy opery wyświetli się box kwadratowy, co nie zaburzy za bardzo designu) - dodałam przykładową treść. I tutaj mam taki dylemat, bo nie mam pomysłu na kolory dla znaczników h1, h2. Jakieś to takie mdłe się robi. Macie jakąś koncepcję jakby ożywić projekt? Poza tym: Wersja dla IE6 dalej nie gotowa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) @dg2001 - zaraz będę wprowadzać poprawki zasugerowane przez Ciebie ^^ @r4xz - przykłady które podałeś są fantastyczne. Ja niestety nie jestem grafikiem, a już artysta ze mnie żaden. Bardziej mnie bawi kodowanie czy programowanie PHP (+ uczę się JS) więc wygląd do dla mnie zło konieczne (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Grafikę wykonuję taką bardziej podstawową - jak na tej stronie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Ale może kiedyś coś lepszego stworzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . edit: @dg2001 poprawiłam footer. Księżyc raczej zostawię, nad postaciami się jeszcze raz zastanowię (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . W którym miejscu dokładnie czcionka nie ta? W nagłówku, menu (już poprawiłam) czy treści? Ten post edytował demolka666 12.08.2010, 09:44:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 7 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tutaj mam taki dylemat, bo nie mam pomysłu na kolory dla znaczników h1, h2. Jakieś to takie mdłe się robi. Macie jakąś koncepcję jakby ożywić projekt? Jak chcesz ożywić projekt, to daj oczojebny kolorek, albo zmień czcionkę na jakąś inną. Dla mnie kolor h1 i h2 jest ok, ale jestem tylko mężczyzną i się nie znam na kolorach. Zobacz jak wygląda z białą czcionką, albo taką szarą(bardziej białą niż czarną) - taki np.: #DBDBDB |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 13:08 |