![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma ktoś może jakiś prosty skrypt do odbierania poczty z poziomu przeglądarki WWW??
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:c4df91db1e]
<?php $server = "poczta.o2.pl"; $uzytkownik = "login"; $haslo = "haslo"; $mbox = imap_open("{".$server.":110/pop3}INBOX", $uzytkownik, $haslo); if (imap_num_msg($mbox) == 0) { echo "Brak wiadomosci<br>"; } else { echo '<table border=1><tr><th>Lp</th><th>Data nadania</th><th>Nadawca</th><th>Temat</th><th>Usuwanie</th></tr>'; $wiad_nr = (isset($_GET['wiadomosc'])) ? $_GET['wiadomosc'] : null; for ($i=imap_num_msg($mbox); $i>=1; $i--) { $txt = ($wiad_nr == $i); $naglowek = imap_headerinfo($mbox,$i,80,80); echo '<tr'.$txt.'><td>'.$i.'</td><td>'.gmdate('d-m-Y H:i:s',$naglowek->udate).'<td> <a href=mailto:'.$naglowek->from[0]->mailbox.'@'.$naglowek->from[0]->host.'>'.$naglowek->from[0]->mailbox.'@'.$naglowek->from[0]->host.'</a></td><td><a href=index.php?wiadomosc='.$i.'>'.$naglowek->fetchsubject.'</a></td><td><a href=usun.php?wiadomosc='.$i.'>usuń</a></td></tr>'; } echo '</table>'; } if (isset($_GET['wiadomosc'])) { $wiadomosc = imap_headerinfo($mbox, $_GET['wiadomosc']); echo 'Od: <a href=mail:'.$wiadomosc->from[0]->mailbox.'@'.$wiadomosc->from[0]->host.'>'.$wiadomosc->from[0]->mailbox.'@'.$wiadomosc->from[0]->host.'</a>'; echo '<br>Tresc:<br>'; echo imap_fetchbody($mbox,$_GET['wiadomosc'],'1'); } imap_close($mbox); ?>[/php:1:c4df91db1e] Sproboj tego. To jest kropka w kropke skopiowane to co u mnie w 100% dziala. A jezeli nie dziala, to cos tu na forum pisali, ze trzeba miec dostep do IMAP... chociaz ja nie wiem co to jest, ale skoro mi dziala, to widocznie ja ten dostep mam. Takie jescze pytanie - ten skrypt odpalasz na jakims darmowym koncie czy platnym? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:19 |