![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę koszyk i mam błąd który nie wiem jak obejść mianowicie o to kod:
i błąd polega na tym że dodaje tę 1 sztukę więc tak jak ma dodawać ale dodatkowo tworzy nowe rekordy w tablicy a ja bym chciał aby zmienił tylko ilość w danym produkcie. Gdzie się zakręciłem ![]() Ten post edytował kielich 8.08.2010, 21:23:06 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Czy ty na prawdę pisałeś to specjalnie dla mnie
![]() ![]() ![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy kod (mój przerobiony) działa jak należy oczywiście dodałem jeszcze sprawdzanie czy jest tyle w bazie itd. itd. ale działa jak należy... tylko i tak jak wspomniałem pasowało by ten pierwszy kod uszczuplić a wyświetlanie przerzucić na inną akcję choćby z tego względu, iż user gdy będzie w innej części sklepu to może będzie chciał zajrzeć do koszyka??... albo idąc dalej jak już będziesz dorabiał zarządzanie koszykiem [czyli usuwanie produktów itp.] to też potem pasuje to wyświetlić... a wystarczyło by bez wyświetlania dodawać/usuwać zawartość koszyka a po całej operacji redirektem przekierować na stronę z akcją wyświetlania koszyka - tzn. jego zawartości... w zasadzie przy zarządzaniu koszykiem tam też można by zwiększać i zmniejszać liczbę produktów a czy się zwiększa czy zmniejsza można rozpoznać po odpowiednim klikniętym przycisku formularza... i tą operację usuwania można by dać do metody dodawania tylko bardziej to rozbudować [choć dla wygody można by wydzielić do innej metody a dopiero tamtą metodę usuwania wywołać w metodzie dodawania]...tak tylko ogólnie piszę, ale z tego co się orientuję to wielu jeśli akcja była przez linki zakupów z botami miało problemy - choćby z indeksacją koszyka w google... ale w sumie to też pisze tak ogólnie i w zasadzie zrób jak uważasz ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:24 |