![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę koszyk i mam błąd który nie wiem jak obejść mianowicie o to kod:
i błąd polega na tym że dodaje tę 1 sztukę więc tak jak ma dodawać ale dodatkowo tworzy nowe rekordy w tablicy a ja bym chciał aby zmienił tylko ilość w danym produkcie. Gdzie się zakręciłem (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował kielich 8.08.2010, 21:23:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Czy ty na prawdę pisałeś to specjalnie dla mnie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kurcze jak to zobaczyłem to przez 30 sek nie wierzyłem ponieważ nie wszyscy mają takie chęci jak ty. Pierwszy kod (mój przerobiony) działa jak należy oczywiście dodałem jeszcze sprawdzanie czy jest tyle w bazie itd. itd. ale działa jak należy .BARDZO TOBIE DZIĘKUJE na prawdę dzięki. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy kod (mój przerobiony) działa jak należy oczywiście dodałem jeszcze sprawdzanie czy jest tyle w bazie itd. itd. ale działa jak należy... tylko i tak jak wspomniałem pasowało by ten pierwszy kod uszczuplić a wyświetlanie przerzucić na inną akcję choćby z tego względu, iż user gdy będzie w innej części sklepu to może będzie chciał zajrzeć do koszyka??... albo idąc dalej jak już będziesz dorabiał zarządzanie koszykiem [czyli usuwanie produktów itp.] to też potem pasuje to wyświetlić... a wystarczyło by bez wyświetlania dodawać/usuwać zawartość koszyka a po całej operacji redirektem przekierować na stronę z akcją wyświetlania koszyka - tzn. jego zawartości... w zasadzie przy zarządzaniu koszykiem tam też można by zwiększać i zmniejszać liczbę produktów a czy się zwiększa czy zmniejsza można rozpoznać po odpowiednim klikniętym przycisku formularza... i tą operację usuwania można by dać do metody dodawania tylko bardziej to rozbudować [choć dla wygody można by wydzielić do innej metody a dopiero tamtą metodę usuwania wywołać w metodzie dodawania]...tak tylko ogólnie piszę, ale z tego co się orientuję to wielu jeśli akcja była przez linki zakupów z botami miało problemy - choćby z indeksacją koszyka w google... ale w sumie to też pisze tak ogólnie i w zasadzie zrób jak uważasz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:31 |