Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> wideo live
wiiir

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.. potrzebuje jakiś wskazówek: mianowicie chce zamiescic na stronie obraz z kamery live. Jakies pomysly jak to ugrysc? Oczywiscie nie chodzi mi o portale stream czy cos tam, tylko chce miec przesyl przez wlasny serwer. Za jakis tutek badz przyklad skryptu i inne pomysly bede wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wiiir

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

zostałem poproszony o wykonanie serwisu z taka funkcjonajnoscia wiec najlepiej jezeli bylby to zdalny/niezalezy serwer,ze wstepnych danych moze okazac sie ze bedzie to spory portal a raczej system dla pewnych instytucji, co do typu kamer nie znam danych wiec jesli ktos potrafi pomoc w tym temacie bardzo prosze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

EDIT:

A co do przesylu strumieniowego czy serwer musi byc w miescu grupy kamer tj danej instytucji skad obraz zostanie wysłany do klienta www, czy moze byc to 1 serwer zrzeszajacy kilka instytucji gdzie jest po kilka kamer, oraz jak duzy musialby byc to serwer i lacze.
Mi się wydaję ze raczej to 1 rozwiazanie ale srednio sie znam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) prosze o opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował wiiir 9.08.2010, 18:19:58
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 06:26