![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę koszyk i mam błąd który nie wiem jak obejść mianowicie o to kod:
i błąd polega na tym że dodaje tę 1 sztukę więc tak jak ma dodawać ale dodatkowo tworzy nowe rekordy w tablicy a ja bym chciał aby zmienił tylko ilość w danym produkcie. Gdzie się zakręciłem (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował kielich 8.08.2010, 21:23:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
O to cały kod
Jeśli nie pracujesz z zendem a chcesz mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) do zapodaj to sobie normalnie na localu zmien tylko $id na GET oraz pozostałe zmienne Ten post edytował kielich 9.08.2010, 11:31:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to cały kod... Prawie, jednak nie cały bo i metoda nie domknięta a i nie ma przykładu użycia tej metody (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) - ale wystarczy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ...Jeśli nie pracujesz z zendem a chcesz mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) do zapodaj to sobie normalnie na localu zmien tylko $id na GET oraz pozostałe zmienne w ogóle przy komputerach nie pracuję ^^ - a do zenda czasem zaglądam coby nieraz podpatrzeć zależności klas - jednak z samego zenda jakoś nigdy nie korzystałem - ale jestem wzrokowcem to i tego kodu nie musiałem odpalać (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ...skoro to prawie działa to zamień ten foreach:
na ten:
oczywiście od tak tylko piszę, że ten ciąg powinien być w tej metodzie zwrócony a nie wyświetlony od razu na ekran (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ... PS. chyba dawniej sporo pisałeś w czymś w stylu VBA (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ... - a i przy okazji w językach skryptowych szybsze jest ++$i od $i++, w językach kompilowalnych w zasadzie to różnicy nie robi... a różnica jest taka, że przy $i++ tworzona jest dodatkowa zmienna a dopiero po użyciu starej zmiennej bądź w następnych linijkach kodu zastępowana przez nową wartość... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 15:05 |