![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę koszyk i mam błąd który nie wiem jak obejść mianowicie o to kod:
i błąd polega na tym że dodaje tę 1 sztukę więc tak jak ma dodawać ale dodatkowo tworzy nowe rekordy w tablicy a ja bym chciał aby zmienił tylko ilość w danym produkcie. Gdzie się zakręciłem ![]() Ten post edytował kielich 8.08.2010, 21:23:06 -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
napisałem tak
I działa to już znacznie lepiej ale jest gdzieś błąd ponieważ wpisuje w url id 4 i enter i dodaje mi do tablicy klikam jeszcze raz dodaje mi następną sztukę czyli tak jak chce ![]() Wpisuje id 6 klikam i dodaje się do tablicy z tym że dodatkowo dodaje jedna sztukę do poprzedniej czyli do ID 4 ale kiedy odświeżę to normalnie dodaje do 6 jak należy . Co jest tu nie tak ![]() Moim zdaniem problem leży w if' w foreach ponieważ zawsze będzie spełniony a muszę sprawdzić czy id jest już w tablicy analogicznie mogę użyć array_key_exists lecz kiedy zrobie tak wywala błędy array_key_exists() expects parameter 2 to be array, integer given KURDE NIKT NIE JEST W STANIE MI POMÓC ![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwróć uwagę jak wstawiasz do koszyka kolejne produkty:
$koszyk->dane[]= $dane; tutaj kolejne produkty będą miały kolejne klucze... w sumie tak też może być ale mogło być np. $koszyk->dane[$id_produktu]= $dane; - okej, pomińmy to idźmy dalej... w $opcja['id'] trzymasz ten identyfikator, niech i tak będzie, ale funkcja array_key_exists($id,$opcja['id']) dokładnie sprawdza czy istnieje klucz w tablicy (która u Ciebie nie jest tablicą bo to identyfikator...) $opcja['id'] o nazwie $id... czyli prawie jakby to samo co sprawdzać czy istnieje zmienna w lokalizacji $opcja['id'][$id]... I działa to już znacznie lepiej ale jest gdzieś błąd ponieważ wpisuje w url id 4 i enter i dodaje mi do tablicy klikam jeszcze raz dodaje mi następną sztukę czyli tak jak chce smile.gif nie napisałeś jak wyświetlasz sobie ten koszyk... założę się, że dodajesz kolejny produkt od razu wyświetlając zawartość koszyka i zapewne robisz coś na styl:Wpisuje id 6 klikam i dodaje się do tablicy z tym że dodatkowo dodaje jedna sztukę do poprzedniej czyli do ID 4 ale kiedy odświeżę to normalnie dodaje do 6 jak należy . Co jest tu nie tak questionmark.gif? $i=2; echo $i++; // ile się wyświetli - 2 a zmienna ma 3, czyli niżej echo $i; // 3, zaś: echo ++$i; // 4 i zmienna jest 4 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:11 |