![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
próbuje zrobić tzw. WILD CARD poprzez routing (hostname) I nie działa , ktoś może jest w stanie mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ! O to kod
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie "wildcars", tylko "wildcard". Na localhost nie zrobisz latwo wildcard (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Musisz miec serwer dns itp (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Do testow mozesz wpiswac w plik /etc/hosts (w zalezonosci od systemu inne miejsce) dana domene oraz lokalne ip.
Np: 127.0.0.1 www.cms.localhost.pl cms.localhost.pl Wtedy wszystko bedzie kierowalo do twojego serwera. Musisz rowniez dodac wirtualny host w apachu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Po drugie dlaczego masz w route host ":module" ? Czy masz modul "asd" ? wpisujac ten link ? Ja hostname i uzytwkonikow mam tak:
Router ten zawsze uruchamia kontroler uzytkownik, paramert user => nazwa usera, i dalej akcja i dodatkowe parametry. Po trzecie Zend_Controller_Router_Route_Hostname to nie jest wildcard. Wildcard to jest usluga serwera, Zend tylko zmienia adres w odpowiednie zadanie $_REQUEST. Dokladniej przekierowywuje ona wszystkie adresy ( subdomeny ) na glowny adres serwera, dzieki temu mozemy operowac wewnatrz aplikacji pobierajac adres. A po 4 jesli planujesz robic na tym uzytkownikow, tzn ze tez pewnie logowanie. Zeby to zrealizowac musisz ustawic odpowiednio ciasteczka : Wazna tutaj jest wlasnie ta kropka przed adresem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam i zycze udanej zabawy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował quality 9.08.2010, 09:17:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 11:03 |