![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
sie macie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Chciałbym rozwiązać taki problem: mam na stronie iframe w którym jest sonda i wszystko byłoby ok, tylko no właśnie sonada jest w iframe. Jak zrobić div'a, który będzie działał jak iframe, będzie się odświeżał bez przeładowania całej strony (po kliknięciu submit). IFRAME: <iframe src="elementy/sonda/sonda.php" width="170" height="200" scrolling="no" frameborder="0"></iframe> DIV: <div id="div_iframe"><div> (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Gdyby nie możliwość głosowania odświeżane div (iframe) nie byłoby potrzebne, wystarczyłoby tylko include("elementy/sonda/sonda.php"); wewnątrz div'a, ale można, ba nawet trzeba głosować i dlatego musi być odświeżany div (iframe działa, ale nie spełnia oczekiwań). Kłopotliwe szczegóły na które trzeba zwrócić uwagę: w pliku sonda.php znajduję się przycisk formularza <input type="submit"> i właśnie w tym cały problem, aby po wybraniu opcji głosowania w sondzie i kliknięciu input SUBMIT (Głosuj) przeładował się tylko sam DIV, w którym powinna być sonda, a nie cała strona. Jak to zrobić, bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ten czas, jest tak
W pliku sonda.php umieściłem input type button zamiast submit. Czy o tym pisałeś, aby zmienić? sonda.php <form action="$_SERVER['PHP_SELF']" method="post" name="formSonda"> <input type="button" value="Odśwież" onclick="odswiez()"> </form> Uwagi: Ścieżka do pliku: elementy/sonda/sonda.php . Sonda wyświetlana jest na stronie index.php . Problem: co dodać w funkcji odswiez() lub gdzie indziej, aby po kliknięciu button Odśwież, który jest w pliku sonda.php wyświetlanym w divie na stronie index.php prezkazywane były niezbędne zmienne dla sondy. W funkcji dodałem: document.formSonda.submit(); ale po kliknięciu zamiast być na stronie index.php wędruję do boxa sonda.php jeżeli natomiast w formularzu dam w action index.php nie zlicza głosów w box'ie sondy. Inna rzecz. Myślałem, że ten kod w ogóle nie działa, ponieważ testowałem w Internet Explorer, ale spróbowałem w FireFoxie i tutaj działa. Czy ten kod jest uniwersalny i może działać na Internet Explorer również, ponieważ u mnie na tej przeglądarce nie działa prawidłowo, coś fiksuje i po sondzie echo? -- Uruchomiłem skrypt dzisiaj i sonda pokazała się również w Internet Explorer, gdzie wczoraj było echo czyli nic w divie. Wygląda tutaj że w IE też działa tylko IE zapamiętuje pierwszą zawartość diva i nie wyświetla zmieniających się losowo sond w sondażach. Mam już prawie gotowe sondaże, skrypt sonda.php generuje losowo jedną z sond i potrzebuję Waszej pomocy, aby ukończyć sondę w divie. W divie wyświetlana powinna być losowa sonda i FireFox działa bez kłopotu, ale w IE jest widoczna cały czas jedna pierwsza sonda? Pojawił się kłopot z polskimi znakami w divie obsługiwanym przez powyższy kod. Można temu jakoś zaradzić? I wspomniany button Głosuj (na obrazku) co zrobić, aby zliczane były głosy i aby działał w divie ? Button jest w formularzu sondy - plik sonda.php, a plik sonda.php wyświetlany jest w divie na stronie index.php . -- Zrobiłem sondę na gotowe, działa jak trzeba div zamiast iframe. Po prostu extra, jestem niemożliwy, dzięki chomiczek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zlicza głosy, bez kłopotu, zabezpieczenie przed nabijeniem glosów też działa i polskie znaki są. Zastanawiam się jeszcze nad przeglądarką IE, dlaczego nie pokazuje losowych sond tylko jedną sondę, kiedy inne przeglądarki nie mają oporów? Dla tych, którzy szukają rozwiązanie jest tutaj:
Kind Regards Ten post edytował Malinaa 7.08.2010, 13:02:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 20:12 |