|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ostatnimi czasy obejrzałem film, w którym niejaki Billy Hoffman pokazuje m.in. jak potężnym narzędziem może być javascript jeśli chodzi o zbieranie informacji o użytkowniku.
Postanowiłem więc założyć ten temat, jako dyskusja o metodach dowiadywania się jak najwięcej o odwiedzających nasze strony userach. Zaciekawiła mnie szczególnie metoda uzyskiwania informacji za pomocą js i ramek. Załóżmy na przykład, że umieszczamy na naszej stronie ramkę do facebook'a. Jeśli akurat user jest na niego zalogowany, to teoretycznie powinniśmy być w stanie uzyskać np. jego imię i nazwisko, zawarte chociażby w <title></title>, które mogą być pomocne przy spamujących natrętach itp. Niestety nie wiem czy ten sposób działa, nie mam tego aktualnie jak sprawdzić, więc może ktoś z was się pokusi? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czekam na wasze pomysły dot. deanonimizacji nie koniecznie za pomocą js (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Szukając po postach, raczej trudno nie odnieść wrażenia, że uważasz za "godnego" wyśmiania każdego, kto według Ciebie stoi na niższym poziomie wiedzy. A że masz o sobie naprawdę ogromne mniemanie to pod to łapie się niemal 100% osób tutaj piszących, gdyż nawet administracja i moderatorzy mieli jakieś potknięcia. W zasadzie mógłbym nawet twierdzić, że 100% tu piszących za wyjątkiem Ciebie za takie uważasz. Jakoś nie widziałem byś miał choć jeden post gdzie byłbyś pozytywnie nastawiony do jakiegoś pomysłu. W najlepszym wypadku neutralny. Tu nie chodzi tylko o to, że wyzywasz ludzi od ułomów czy tego typu teksty, ale o to jak ogólnie na forum się zachowujesz. Co do mówienia co się myśli, to moim zdaniem tylko napinanie się w sytuacji gdy wiesz, że to Ty jesteś na lepszej pozycji. W sytuacji gdybyś miał nóż przy nerkach szybko by z Ciebie chojractwo uszło. A co do mojej "kwiecistej mowy" i bycia "kim nie jestem"... Uważam, że każdy ma prawo do pewnego poszanowania jego zdania/uczuć/czego tam chce. Ale trzeba też umieć wyrazić odmienne zdanie bez używania słów w stylu "trzeba być ułomem", "to debilizm". Jak wspomniałem - dla mnie to buractwo.
Ilość zmiennych jest taka duża? Nie sądzę. Autoryzacja, dodanie do przyjaciół przeszkodą? Wyślij do 50 losowych osób prośbę o to i policz ilu zatwierdzi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Skąd wnioskujesz o "małej skuteczności"? Bo Ty tak uważasz? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) No weź sobie jaj nie rób. Wszystkim wytykasz brak profesjonalizmu, rozpuszczanie niepotwierdzonych bredni, a co właśnie robisz? Masz potwierdzenie nieskuteczności tego? Nie widzę. Przekonaj mnie, że to Ty masz rację. I proszę o coś więcej niż tylko "bo tak po prostu jest". SHiP dał link do swojego wpisu na blogu jak wygląda sprawa mechanizmu historii + link do opracowanego dokumentu badań. A z nich mogę przecież głębiej poszukać. A u Ciebie? Mam wierzyć po prostu na słowo, że tak jest? Daj mi do ręki opracowania o przeciwstawnych wynikach, obalających je to porównam oba i sam wyciągnę wnioski. Na razie racja nie stoi po Twojej stronie i nawet Twoje najgłośniejsze krzyki nic tu nie zmienią. Nie bądź jak "obrońcy krzyża" na Krakowskim Przedmieściu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%)
|
Szukając po postach, raczej trudno nie odnieść wrażenia, że uważasz za "godnego" wyśmiania każdego, kto według Ciebie stoi na niższym poziomie wiedzy. A że masz o sobie naprawdę ogromne mniemanie to pod to łapie się niemal 100% osób tutaj piszących, gdyż nawet administracja i moderatorzy mieli jakieś potknięcia. W zasadzie mógłbym nawet twierdzić, że 100% tu piszących za wyjątkiem Ciebie za takie uważasz. Jakoś nie widziałem byś miał choć jeden post gdzie byłbyś pozytywnie nastawiony do jakiegoś pomysłu. W najlepszym wypadku neutralny. Tu nie chodzi tylko o to, że wyzywasz ludzi od ułomów czy tego typu teksty, ale o to jak ogólnie na forum się zachowujesz. Co do mówienia co się myśli, to moim zdaniem tylko napinanie się w sytuacji gdy wiesz, że to Ty jesteś na lepszej pozycji. W sytuacji gdybyś miał nóż przy nerkach szybko by z Ciebie chojractwo uszło. A co do mojej "kwiecistej mowy" i bycia "kim nie jestem"... Uważam, że każdy ma prawo do pewnego poszanowania jego zdania/uczuć/czego tam chce. Ale trzeba też umieć wyrazić odmienne zdanie bez używania słów w stylu "trzeba być ułomem", "to debilizm". Jak wspomniałem - dla mnie to buractwo. Fakt, jezeli ktos by planowal wbic noz w nerki to przyznalbym sie do wystepnego z kobyla obcowania. Ale czy to mowi o mnie cokolwiek wiecej niz "chce zyc" ? Bo nie wiem co chciales tym udowodnic. A na szacunek trzeba sobie zapracowac, widac odrazu ze wyrywkowo przegladales (jezeli w ogole) moja historie postow na tym forum bo pare osob ten szacunek ma.Ilość zmiennych jest taka duża? Nie sądzę. Autoryzacja, dodanie do przyjaciół przeszkodą? Wyślij do 50 losowych osób prośbę o to i policz ilu zatwierdzi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Skąd wnioskujesz o "małej skuteczności"? Bo Ty tak uważasz? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) No weź sobie jaj nie rób. Wszystkim wytykasz brak profesjonalizmu, rozpuszczanie niepotwierdzonych bredni, a co właśnie robisz? Masz potwierdzenie nieskuteczności tego? Nie widzę. Przekonaj mnie, że to Ty masz rację. I proszę o coś więcej niż tylko "bo tak po prostu jest". SHiP dał link do swojego wpisu na blogu jak wygląda sprawa mechanizmu historii + link do opracowanego dokumentu badań. A z nich mogę przecież głębiej poszukać. A u Ciebie? Mam wierzyć po prostu na słowo, że tak jest? Daj mi do ręki opracowania o przeciwstawnych wynikach, obalających je to porównam oba i sam wyciągnę wnioski. Na razie racja nie stoi po Twojej stronie i nawet Twoje najgłośniejsze krzyki nic tu nie zmienią. Nie bądź jak "obrońcy krzyża" na Krakowskim Przedmieściu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Czyli mam spedzac godziny zeby debunkowac czyjas teorie zamiast nazwac to poprostu debilizmem na wrotkach ? To tak jakbym ja przyszedl i powiedzial "2+2 jest 3" i domagal sie od ciebie wyprowadzenia dowodu matematycznego na 15 stron zeby udowodnic inaczej. Uzasadnienie spoczywa na osobie ktora probuje wmowic innym swoja teorie, nie w druga strone. Ja tez w przeciwienstwie do shipa zadalem sobie trud zeby sprawdzic aktualnosc dokumentu i z tego co widze to upload.php?id=[userid] jest juz nieaktualny (co skutecznie zmniejsza wydajnosc tego ataku). Do tego wbrew co pisza w dokumencie, to nie bedzie tani w przeprowadzeniu atak. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chciałem rozpocząć zwykłą, ciekawą dyskusje, poznać wasze metody i pomysły a wyszło co? Poligon z armatami na mięso, w roli główniej oczywiście Puciek kontra reszta świata. Chciałbym jeszcze zadeklarować, że skoro taki Thomson czy ktokolwiek inny, komu zdarzyło się parę razy zaspamować na forum, jest gorzej traktowany od gościa, który jak tylko coś napiszę na tym forum to musi wylewać całą nazbieraną żółć to sory, ale chyba coś jest nie tak...
A na szacunek trzeba sobie zapracowac, widac odrazu ze wyrywkowo przegladales (jezeli w ogole) moja historie postow na tym forum bo pare osob ten szacunek ma. (IMG:http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201007/1279901215_by_demotant%20_500.jpg) Tym chciałbym zakończyć ten temat ponieważ widzę, że zmierza w złym kierunku. Proszę któregoś z rozsądnych moderatorów o zamknięcie go. |
|
|
|
Blame Deanonimizacja użytkownika i uzyskiwanie informacji 4.08.2010, 17:06:11
erix Mało to teraz funkcji geolokacji w różnych systema... 4.08.2010, 17:12:10
Crozin Przeglądarka nie powinna udzielić dostępu JSowi do... 4.08.2010, 17:20:46
SHiP Można też sprawdzać czy użytkownik odwiedzał jakie... 4.08.2010, 17:56:07 
Puciek Cytat(SHiP @ 4.08.2010, 18:56:07 ) Je... 4.08.2010, 18:03:39
WebCM Zbadałem, czy w przeglądarkach IE i Firefox jest m... 4.08.2010, 18:00:07
SHiP @Puciek: Gratuluję nie rozumienia tematu. Kolejny ... 4.08.2010, 23:20:12 
Puciek Cytat(SHiP @ 5.08.2010, 00:20:12 ) @P... 5.08.2010, 06:34:21
everth Czyli jak zwykle wszystko sprowadza się do pytania... 5.08.2010, 01:57:43
thek Ja tylko dorzucę: "duże szanse na okreslenie ... 5.08.2010, 08:22:26 
Puciek Cytat(thek @ 5.08.2010, 09:22:26 ) Ja... 5.08.2010, 08:39:26
vokiel Nikt nie mówi, że jest to łatwe i daje 99,9% szans... 5.08.2010, 09:11:34
SHiP @Puciek - zajrzałbyś w link, który wysłałem wyżej.... 5.08.2010, 09:40:15
SHiP Facebook się postarał i trochę to załatał ale taki... 5.08.2010, 10:36:05
erix ~Puciek, nudzisz się...?
CytatA na szacunek trzeb... 5.08.2010, 11:08:27
thek Na szacunek należy zapracować, ale jeśli do osoby ... 5.08.2010, 11:15:42
Puciek Cytat(erix @ 5.08.2010, 12:08:27 ) Do... 5.08.2010, 12:03:00
erix CytatA pozniej co, wystawisz mi warna ? O jeju jej... 5.08.2010, 12:06:18
erix CytatChciałem rozpocząć zwykłą, ciekawą dyskusje, ... 5.08.2010, 14:27:41
ARJ zabawnym sposobem na podglądanie czyjejś historii ... 5.08.2010, 15:51:06
erix I nie tylko w trybie prywatnym podobne zabezpiecze... 5.08.2010, 16:04:28
vokiel Zabezpieczenia przeglądarek - i owszem, ale serwis... 5.08.2010, 17:46:39
everth Konkretne pytania:
co nas interesuje w statystyczn... 6.08.2010, 15:55:58 
SHiP Cytat(everth @ 6.08.2010, 15:55:58 ) ... 6.08.2010, 22:40:02
erix Wystarczy sprawdzić, do jakich grup użytkownik nal... 6.08.2010, 21:47:42 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.12.2025 - 15:23 |