![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam do napisania skrypt który będzie obsługiwał testy. Będą to testy typu prawda/fałsz oraz porównywanie wpisanych wartości, np odpowiedź prawidłowa to kot, zwierze i pupil, a jesli ktoś wpisał kot to jest dobrze, jeśli pupil to też.. I tak dalej. Skrypt ma być o tyle elastyczny że testy powinno się dać edytować nie koniecznie przes stronę a np. poprzez pliki.. Oraz np. dodanie w przyszłości pliku który stworzy nowy test.. Nie chce kodów, chciałbym usłyszeć pomysły jak widzicie od strony technicznej taki skrypt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jakie rozwiązania proponujecie? Gdzie przechowywać testy skoro muszą one być elastyczne? Przeszedł mi przez myśl XML, ale jak może wyglądać taki plik? Z pytaniami i odpowiedziami? Będę wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kajzur 3.08.2010, 21:14:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja nie powiedziałem "masz to zrobić tak" tylko "możesz to tak zrobić ale pozostawiam Ci wolną rękę" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . A jak to zrobi i czy weźmie po uwagę wydajność czy nie to już nie moja sprawa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował arecki 5.08.2010, 11:14:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 08:44 |