![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje utworzyć temat z zagadkami...
Sprawdzimy kto jak umie rozwiązywać je... proszę na nie ,nie odpowiadać tylko przysłać prywatne wiadomości z odpowiedziami. na odpowiedzi czekam do 4.06.2005 zagadka: Jakie liczby naturalne napisane za pomocą dwu cyfr zwiększają się po usunięciu cyfry z lewej strony. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczoraj wróciłem z wakacji i w międzyczasie pobytu siadłem do zagadki Einstein`a i powiem szczerze, że się rozczarowałem. Jeśli naprawdę tylko 2% ludzi umie to rozwiązać, to przeraża mnie społeczeństwo w którym 98% nie umie logicznie myśleć i kojarzyć faktów...
Osobiście rozwiązanie zajęło mi jakieś pół godziny i nie myślę, żeby to było jakieś trudne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczoraj wróciłem z wakacji i w międzyczasie pobytu siadłem do zagadki Einstein`a i powiem szczerze, że się rozczarowałem. Jeśli naprawdę tylko 2% ludzi umie to rozwiązać, to przeraża mnie społeczeństwo w którym 98% nie umie logicznie myśleć i kojarzyć faktów... Każdy jest w stanie rozwiązać to zadanie te 98% ludzi to ci którzy nie mają żadnej motywacji lub mają lepsze zajęcie niż siedzenie w domu nad zagadka żeby sobie udowodnić że się nie jest głupim i się dowartościować. Poza tym co będę miał z tego że rozwiąże zagadkę jak mam wysoką samoocenę i nie przeszkadza mi że jestem głupi ? Zupełnie nic, a jak się spije będę miał banie, jak się naćpam będę miał fazę , a jak podupcze będę miał orgazm, więc motywacja jest ważna i w tym wypadku wole iść na skłot się spić, naćpać i poduczyć bezdomną. W tych 98% nie ma żadnego zaskoczenia większość ludzi na świecie żyje w skrajnej nędzy, masa walczy o przetrwanie i nie mają warunków do rozwoju, nauki. Logiczne myślenie może dobrze ci wychodzi ale już zwyczajne myślenie nie za bardzo skoro nie potrafisz skleić oczywistych faktów i nie wiesz na jakim świecie żyjesz i z jakich powdów ludzie na różnym poziomie z różnych grup społecznych nie rozwiążą tego zdania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 01:43 |