Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Funkcja a jej wywolanie
agentmullder

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Zwracam sie z prosba o podpowiedz w rozwiazaniu mojego problemu. Posiadam funkcje php w dolnej czesci kodu, a chcialbym ją wywolac w wyzszej czesci kodu. Ale wyrzuca mi blad, ze funkcja nie jest zadeklarowana. Czy da sie to jakos rozwiazac bez przenoszenia funkcji w wyzsza czesc kodu (przed jej wywolaniem)?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
zelu

-----

Najlepiej napisz osobną funkcję do pobierania ilości wierszy. Podstawowa zasada: jedna funkcja = jedna rzecz do zrobienia. Więc albo wyświetlasz wyniki, albo wyświetlasz ilość wyników, ale nie obie rzeczy na raz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pozdro
+Quote Post
agentmullder

-----

Cytat(zelu @ 2.08.2010, 12:21:47 ) *
Najlepiej napisz osobną funkcję do pobierania ilości wierszy. Podstawowa zasada: jedna funkcja = jedna rzecz do zrobienia. Więc albo wyświetlasz wyniki, albo wyświetlasz ilość wyników, ale nie obie rzeczy na raz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pozdro

Ale czy mozna tak zrobic, ze funkcja bedzie pobierala wlasnie ilosc zapytan do bazy z innej funkcji? No bo wydaje mi sie, ze tak sie nie da, a ta informacja, jaka chce uzyskac znajduje sie wylacznie w tej funkcji ;/ A moze zmienna globalna? hmm
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 13:01