Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Plik z bazą danych w mysql (apache)., Gdzie znajduje plik z bazą danych mysql?
klapaucius

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Może trochę dziwne pytanie ale zepsol mi sie system linux, na ktorym mam zainstalowany serwer apache z bardzo wazna baza danych. Raczej systemu juz nie uratuje ale moge uratowac niektore pliki. I moje pytanie brzmi: czy w katalogu localhost/phpmyadmin są bezpośrednio gdzieś pliki z bazą danych? Czy np jeśli cały katalog phpmyadmin zgram na pendrive i wrzuce na inny komputer to baza bedzie działac? Prosze o odp, pozdrawiam!
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Mchl

-----

Nie zakładaj żadnych baz w PMA, tylko zatrzymaj MySQL i wgraj swoje dane do folderu /data
+Quote Post
klapaucius

-----

Cytat(Mchl @ 31.07.2010, 15:40:45 ) *
Nie zakładaj żadnych baz w PMA, tylko zatrzymaj MySQL i wgraj swoje dane do folderu /data

Nie za bardzo rozumiem... Jak swoje dane? Skąd mam je wziąść (z jakiego katalogu)? Gdzie jest katalog /data?

@edit
Zrobiłem tak, że nie zakładałem nowej bazy danych tylko poprostu wewaliłem katalog z bazą do folderu /var/lib/mysql, ale teraz wykrywa mi baze w phpmyadmin, lecz jest "pusta". Nie ma zadnej tabeli.
Dodam jeszcze, że tak wyglada struktura mojej bazy danych:
http://img822.imageshack.us/img822/7572/zrzutekranulx.png
Proszę zwrocic uwage na Metąde porownywania napisow - w wiekszosci pisze "w użyciu". Tam gdzie tak pisze to tabela nie działa. Proszę o pomoc!

Ten post edytował klapaucius 1.08.2010, 19:47:36
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.09.2025 - 04:19