![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie bardzo bym Was drodzy forumowicze prosił o pomoc gdyż nie wiem czy dobrze coś robię. Mianowicie chcę zrobić prosty program co po wybraniu pliku txt odczyta jego zawartość a później zawartość tą wstawi do bazy. Jeśli np wiersz o takim identyfikatorze by już istniał to żeby go nadpisał z update ował(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
plik txt wygląda tak
dane w pliku są rozdzielone znakami tabulacji. a tak wygląda kod programu
nie wiem czy dobrze to zrobiłem jak na stan obecny, nie wiem też także jak rozwiązać kwestie sprawdzania czy wiersz o podanym id istnieje i czy ma zostać nadpisany. Proszę o pomoc i wyrozumiałość (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście to bym zamienił ten separator na jakiś znak np. ';' (średnik),a jak już tab to zapisany w ten sposób '\t', po prostu nie mam do niego zaufania:) i nie jestem pewien, czy taka forma będzie poprawna na każdym systemie.
Co do sprawdzania czy istnieje, to:
jeżeli zapytanie zwróci 1 to update, w innym wypadku dodaj. I jeszcze te zmienne ($dane[$i][0]) wrzuciłbym w klamerki: {$dane[$i][0]}, bo w innym wypadku ci ich nie odczyta. Ten post edytował bastard13 29.07.2010, 16:00:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:39 |