![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę do MC dodać dźwięk gdy najeżdzam na niego. Dla testu zrobiłem listenera na CLICK
plik wav jest w bibliotece. Oczywiście nie działa. Do tego samego MC mam już przypisaną akcję na ROLL_OVER i tam mam zwykły goAndPlay. Czy mogę dodać to bez problemu przed np. goAndPlay() (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
włożyłem jakiegoś wava do biblioteki daje prawym myszy na łączenie i zaznaczam Export do Action Script i odznaczam by pakował to do 1szej klatki.
wypełniam pole class jakąs nazwa np. MyFavSong [js] import flash.events.MouseEvent; import flash.media.Sound; movie.addEventListener(MouseEvent.CLICK, kcFkn); function kcFkn(event:MouseEvent):void { var mySound:Sound = new MyFavSong(); mySound.play(); } [/js] nie kosi... dostaję 1180: Call to a possibly undefined method MyFavSong. ale gdy powróce do łączenie i zaznacze check EXPORTUJ DO 1SZEJ KLATKI to chodzi. Ten post edytował john_doe 28.07.2010, 16:53:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 05:37 |