![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć wszystkim (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
mam pewien problem wrzucilem sobie swoją stronkę na serwer do kolegi - i wszystko ładnie działa na localhoście natomiast - gdy chce się zalogować - naciskam enter - przekierowuje mnie na główną stronę - i musze jeszcze raz się logować! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) na zdalnym wszystko jest ok! zdebugowałem projekt - gdzieś w momencie wczytywania (a raczej chyba kończenia) wczytywania pliku stopka.php gubi mi zmienną! naglowek.php
index.php
pozdrawiam Przemysław Maćkowski Ten post edytował zulik 27.07.2010, 21:14:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuje za krytykę - zawsze to konstruktywne...
Nie chodziło mi by ktoś za mnie szukał błędu - raczej by może ktoś znał ustawienia serwera, które są odpowiedzialne za sesje - i mógłby wskazać, które to... bo jak pisałem - na remotehoście jest OK. Jest to przykład z książki, którą obecnie przerabiam - PHP i MySQL 8 komponentów dla kreatywnych webmasterów. szukałem wczoraj w necie długo - i udało mi się znaleźć, że header - nie przenoszą zmiennych sesji. Czy możecie dla mnie to potwierdzić ? (nie jestem pewien mego angielskiego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zauważ, że w przypadku błędnego loginu/hasła wysyłasz parametr ?error=1, ale potem w ogóle go nie wykorzystujesz. Być może po prostu zapomniałeś wgrać użytkowników do lokalnej bazy danych? Jest to przykład z książki, w bazie znajduje się tylko jeden użytkownik. Pomijam już fakt, że masz w kodzie burdel z gatunku kosmicznych. Weź sobie to popakuj w jakieś funkcje, podziel na wyświetlanie i na pobieranie danych, bo przy takiej budowie umrzesz szybko Proszę sprostuj: czy miałeś na myśli zwykłe funkcje z zakresu języka proceduralnego, czy chodziło Ci o funkcje bardziej pod względem obiektowym...niestety coś mi nie idzie załapanie obiektówki (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) niby wszystko rozumiem, ale jednak nic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czy mógłbyś podać przykład takiej funkcji ? nie umieściłem, bo wydawał mi się zbędny... faktycznie, źle założyłem... stopka.php
Zaś w logowaniu przy wyświetlaniu formularza dwukrotnie inicjujesz sesję... Czy możesz mnie na to trochę naprowadzić (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) bo przecież w pliku logowanie.php mam tylko raz "session_start()"
Przemysław Maćkowski - niestety już zdecydowanie oldboy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zaś w logowaniu przy wyświetlaniu formularza dwukrotnie inicjujesz sesję... czy chodzi o: <?php session_start(); a następnie else { //gdy przycisk nie zostanie nacisniety require("naglowek.php"); naglowek.php
podpowiecie rozwiązanie - proszę Przemysław Maćkowski |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:04 |