![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
zamierzam w ramach treningu (oop) napisać system newsów oparty na xml (pisze w tym dziale bo nie chodzi mi o oop akurat). Jak dorobić komentarze do newsa zapisanego w plik xml/txt, zawsze pracowałem na mysql, i teraz są schody no i czy zapisywanie newsów w formie
bedzie dobrym rozwiazaniem ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale mi chodzi o nauke oop w tym wypadku.. odradzasz rozumiem ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale mi chodzi o nauke oop w tym wypadku.. odradzasz rozumiem ? Ucz się pisząc aplikację opartą o MVC. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował fifi209 27.07.2010, 10:14:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ucz się pisząc aplikację opartą o MVC. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bardzo mądra porada. Może od razu rzuć kolegę na Zend Framework? Żeby poznawać wzorce projektowe (np. MVC) należy mieć podstawy (solidne?) "czystego" OOP więc klepanie jakiś prostych zestawów klas (nawet durnych jeśli chodzi o późniejsze wykorzystanie) będzie jak najbardziej wskazane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo mądra porada. Może od razu rzuć kolegę na Zend Framework? Żeby poznawać wzorce projektowe (np. MVC) należy mieć podstawy (solidne?) "czystego" OOP więc klepanie jakiś prostych zestawów klas (nawet durnych jeśli chodzi o późniejsze wykorzystanie) będzie jak najbardziej wskazane. Rzucając kogoś na głęboką wodę zwykle szybciej uczy się pływać - przynajmniej na tyle, aby przetrwać. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja jestem zwolennikiem własnej teorii jeżeli chodzi o naukę: pisz to co Ci się może przydać - nigdy nie pisałem świństwa do bazy, ale np. session handlera czy cache system to tak. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) i nawet z tego korzystałem w innych projektach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Rzucając kogoś na głęboką wodę zwykle szybciej uczy się pływać - przynajmniej na tyle, aby przetrwać. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Fajnie, tylko że potem mamy wysyp tematów, w których ludzie nie umieją/nie rozumieją np. dziedziczenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 06:05 |