![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem lub nie wiem jak to napisać.
Chce sprawdzić czy owy user istnieje już w bazie.
Jeśli przed if ! to wiadomość jest b jeśli nie będzie ! to wiadomość jest a ;] niby logiczne, ale jeśli wpisze nawet dobre dane ze istnieje lub nie istnieje to odpowiedz jest taka sama. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na razie wykonal;ez zapytanie za pomoca mysql_query. teraz mozesz sprawdzic ile rekordow zwrocilo: if($num=mysql_num_rows($qwy)==1) { //znaleziono uzytkownika } else { //nie znaleziono } edit: spozniony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\AppServ\www\sms\reg.php on line 20 Sprawdź tak:
Warning: Wrong parameter count for mysql_result() in C:\AppServ\www\sms\reg.php on line 21 a mhm ;D I poradziłem sobie sam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) $qwy=mysql_query("SELECT * FROM usr WHERE login = '$login'"); $num_rows = mysql_num_rows($qwy); if($num_rows) { echo 'a'; } else { echo 'b'; } Ten post edytował meehow18 26.07.2010, 17:12:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 14:22 |