![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio stworzyłem na stronie system logowania oraz shoutboxa. Logowanie opiera się na PHP. Baza użytkowników mysql.cba.pl Moje pytanie (a raczej prośba) dotyczy skryptu, który pozwalałby wyświetlać na stronie shoutboxa użytkowników, którzy są online. Jeśli taki temat już był, proszę o linka. Wujek Google nie wszystko widzi Pozdrawiam i czekam na odpowiedź - Sergiusz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle doczytałem, w momencie gdzie przypisujesz dane do zmiennych sesji, daj sobie update do bazy aby zapisał ci kto jest on-line a kto nie. Jednak to wymaga w bazie odpowiedniego pola. A przy wylogowywaniu znów zmieni ci tą wartość na 0.
Lecz to ma wadę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jak ktoś zamknie przeglądarkę bez wylogowania się to niestety będzie dalej widniał jako zalogowany (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował dg2001 26.07.2010, 13:42:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 03:08 |