![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Interesowałem się WebAPI allegro i dosyć ładnie to chodzi, jednak w darmowej wersji nie ma dostępu do płatnośći (co interesuje mnie najbardziej). 600zł na pół roku to spora suma za tą opcję więc postanowiłem pokombinować z curlem.
Na początek wypadałoby połączyć się z http://www.allegro.pl/my_allegro.php i zdobyć sesję i hashe. Operację udaje mi się wykonać, pozostaje ciastko oraz wysłanie danych do login.php. Z tego co zauważyłem przesyłamy postem do login.php: session, global_login_hash, session_login_hash, url, request_server, user_login, user_password. Niestety tutaj nie mogę rozwiązać problemu, jakkolwiek bym nie kombinował zwraca mi stronę allegro.pl. Gdzie tkwi błąd w rozumowaniu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moze zabronimy chodzenia piechota, wkoncu sa samochoty, a stworzono samochody po to aby ulatwic poruszanie sie, i oczywiscie zarobic. Nie rozumiem troche Twojego podejscia kapuch, to tak jak by zabroniono tworzenia jakich kolwiek programow dla Windowsa, i mogl by to robic tylko M$, albo pedzelkow do PhotoShopa. Mamy wolnosc na rynku, i mozna tworzyc swoje alternatywne produkty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moze zabronimy chodzenia piechota, wkoncu sa samochoty, a stworzono samochody po to aby ulatwic poruszanie sie, i oczywiscie zarobic. Nie rozumiem troche Twojego podejscia kapuch, to tak jak by zabroniono tworzenia jakich kolwiek programow dla Windowsa, i mogl by to robic tylko M$, albo pedzelkow do PhotoShopa. Mamy wolnosc na rynku, i mozna tworzyc swoje alternatywne produkty. Gdzie ja pisze o zabronieniu chodzenia piechota? To woź sie samochodem po chodniku, albo chodz piechota po srodku ulicy, skoro nie widzisz roznicy- mam nadzieje ze zartujesz, bo powialo przedszkolem... W czym widzisz problem jesli chodzi o Win? Bo ja go tutaj nie widze, a twoj przyklad jest conajmniej z d*** wziety, bo windowsa kupujesz (placisz za licencje), wiec mozesz sobie robic co chcesz, Allegro API tez mozesz kupic i robic sobie co chcesz, ale skoro chcesz zaoszczedzic okradajac przy okazji allegro, to do kogo masz pretensje? Jak sciagniesz nielegalnego borlanda, albo photoshopa i zrobisz na nim jakis projekt, to jet to NIELEGALNY projekt i jesli cie ktos zlapie, to za to odpowiesz. Nie bede tlumaczyl rzeczy oczywistych, bo widac nie ma to sensu. Robcie co chcecie, w koncu to nie ja za to odpowiadam. Widze ze tylko jedna osoba, potrafi trzezwo myslec....hehe, dobre zyjemy niby w Panstwie europejskim, ale wieje piractwem jak za lat 90, gdzie podrobki sprzedawano w sklepach na legalu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Możesz tworzyć alternatywny produkt, ale tylko w tedy gdy nie koliduje on z innym produktem producenta. Zadzwońcie po prostu do allegro. Choć jaki byłby sens korzystania z produktu producenta, skoro ten sam efekt można uzyskać za darmo? ;) Dokladnie, dodal bym jeszcze, ze jesli wlasciciel strony na to pozwoli. To ze nasze prawo kuleje jesli chodzi o przestepczosc internetowa i ochrone wlasnosci intelektualnej, nie oznacza ze to jest dozwolone i zgodne z prawem. Ten post edytował kapuch 26.07.2010, 12:23:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 09:34 |