Przerobiłem sobie ten twój kod tak aby był bardziej czytelny dla mnie, i trochę masz tam kaszane, nie do końca wiem jak ci pomóc z tego co przeanalizowałem sobie to w kodzie masz takie coś (poniżej) odpowiedzialne za wyświetlanie odpowiedzi dla danego tematu:
<?php
$odpp = mysql_query("SELECT * FROM odpowiedzi WHERE `id_thread`='$id'"); <tr><td colspan="2" style="background-color: #5684ae">Odpowiedź na: '.$wiersz['temat'].' | '.$odpw['date_reply'].'</td></tr>
<tr style="background-color: #cfe2ff;">
<td width="20%" valign="top"><a href="index.php?action=showprofile&name='.$odpw['autor_reply'].'">'.$odpw['autor_reply'].'</a><br /><br />Posty: '.$user_info['posts'].'<br />Dołączył: '.$user_info['date_join'].'</td>
<td width="80%" valign="top" style="padding: 7px;">'.nl2br($odpw['post_reply']).'<br /><br /></td> </tr>
<tr style="background-color: #5684ae; padding: 5px; height: 13px;">
<td colspan="2">Post: #ID '.$odpw['id_thread'].'</td>
</tr>
<tr><td></td></tr>
');
}
?>
Tutaj próbujesz pobrać informacje na temat usera który dodał odpowiedz do tematu poprzez zmienne $user_info['posts'], jednak z tego co wyżej wynika, to pobierasz je dla usera $user_name = "Mistrzu". Jeżeli on jest tym co odpowiedział a nie jest on osobą zalogowaną ($log_user = $_SESSION['login'](IMG:
style_emoticons/default/winksmiley.jpg) to w tym momencie kiedy pobierasz z tabeli 'uzytkownicy' jego dane powinieneś dodać polecenie wyszukujące w bazie jego posty, jednak tu też się pojawia problem, gdyż z tego co zauważyłem masz 2 tablice, tablice gdzie są trzymane ogólnie tematy (czyli: 'tematy') oraz tabele gdzie są trzymane odpowiedzi (czyli: 'odpowiedzi').
W takim przypadku aby zliczyć łączną sumę jego postów w tabeli 'tematy' i 'odpowiedzi' musisz zrobić zapytanie łączące czyli:
$zapytanie = mysql_query("SELECT id FROM 'tematy', 'odpowiedzi' WHERE 'name' = '$user_name'");
Ale tak jak piszę ciężko dojść do tego co i jak jest w kodzie, ewentualnie nanieś komentarze gdzie dokładnie ma się znaleźć ta ilość postów tego danego usera.
Po jeszcze bardziej wnikliwej analizie poniżej masz kod, co powinien ci policzyć to co chcesz (IMG:
style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
<?php
include ('baza.php');
include ('functions.php');
$id = $_GET['id'];
$wiersze = mysql_query("SELECT * FROM tematy WHERE id='".$id."'"); //$autor_posta_reply = $wiersz['autor']; //to tez nie wiem po co, zawsze można użyć odwołania do $wiersz['autor']
//$poster = $wiersz['autor']; //to tez nie wiem po co, zawsze można użyć odwołania do $wiersz['autor']
//pobieranie danych na temat autora postu
$user_wierszSql = mysql_query("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE name = '".$wiersz['autor']."' ");
//tu nie musisz wrzucać tego w pętle while gdyż i tak wybierze ci 1 pozycje, chyba że dopuszczasz możliwość 2 autorów o tym samej nazwie
$ile_postow1 = mysql_query("SELECT * FROM tematy WHERE autor = '".$user_wierszDane['name']."' "); $ile_postow2 = mysql_query("SELECT * FROM odpowiedzi WHERE autor_reply = '".$user_wierszDane['name']."' "); ?>
| <a href="index.php?action=thread&id=
<?php echo $id; ?>&option=reply">Odpowiedz</a><br /><br />
<table border="0" width="100%" cellspacing="1">
<tr>
<td colspan="3" width="100%" style="border: 1px solid #000; background-color: #5684ae; padding: 5px; height: 40px;"><a href="index.php">Index</a> >
<?php echo $wiersz['temat']; ?></td>
</tr>
<tr style="background-color: #cfe2ff;">
<td width="20%" valign="top"><a href="index.php?action=showprofile&name=
<?php echo $user_wierszDane['name']; ?>">
<?php echo $user_wierszDane['name']; ?></a><br /><br />Posty:
<?php echo $suma_postow; ?><br />Dołączył:
<?php echo $user_wierszDane['date_join']; ?></td>
<td width="80%" valign="top" style="padding: 7px;">
<?php echo nl2br($wiersz['post']); ?><br />
<div style="text-align: right;"><a href="index.php?action=thread&id=
<?php echo $wiersz['id']; ?>&option=edit-thread">Edytuj</a></td>
</tr>
<td colspan="2">Post: #ID</td>
</tr>
<tr><td></td></tr>
<?php
//odpowiedzi
$odpp = mysql_query("SELECT * FROM odpowiedzi WHERE id_thread='$id'"); $user_odpSql = mysql_query("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE name = '".$odpw['autor_reply']."' ");
$ile_postow1 = mysql_query("SELECT * FROM tematy WHERE autor = '".$user_odpDane['name']."' "); $ile_postow2 = mysql_query("SELECT * FROM odpowiedzi WHERE autor_reply = '".$user_odpDane['name']."' ");
echo '<tr><td colspan="2" style="background-color: #5684ae">Odpowiedź na: '.$wiersz['temat'].' | '.$odpw['date_reply'].'</td></tr> <tr style="background-color: #cfe2ff;">
<td width="20%" valign="top"><a href="index.php?action=showprofile&name='.$user_odpDane['name'].'">'.$user_odpDane['name'].'</a><br /><br />Posty: '.$suma_postow.'<br />Dołączył: '.$user_odpDane['date_join'].'</td>
<td width="80%" valign="top" style="padding: 7px;">'.nl2br($odpw['post_reply']).'<br /><br /></td> </tr>
<td colspan="2">Post: #ID '.$odpw['id_thread'].'</td>
</tr>
<tr><td></td></tr>
';
}
?>
</table>
<?php
showPostReplyForm();
}
?>