![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z przesylaniem danych z formularza do php metoda js. Chce przeslac login i email dynamicznie do php, mam pewna funkcje w js ktora przy jednym parametrze chodzi dobrze ale ja wlasnie chce przeslac i login i email przez ta funkcje i tu robi sie problem. Wie ktos moze co moze byc zle? Takim kodem ktorego zaraz przedstawie sprawdza mi tylko login a chcialbym zeby sprawdzilo tez poprawnosc email.
Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Straszna kaszana w tym twoim źródle. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chcesz wysłać login i email do serwera, sprawdzić je i odesłać odpowiedź za pomocą Ajaxa? Jeśli tak to za pomocą jQuery i kawałka kodu można zrobić to tak:
Przykładowy HTML: Kierunek JS -> PHP metoda POST, dane zwracamy za pomocą JSON :
I kod JS:
Oczywiście div msgbox jest niedopracowany (nie można go zamknąć) ale to już twoja działka. Jeśli nie przeszkadza ci nadmiar kodu JS to możesz zainteresować się jQuery UI. Ten post edytował everth 25.07.2010, 16:32:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:31 |