Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zlecenie
Pawel_W

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Miałem ostatnio proste zlecenie polegające na wykonaniu skryptu w jQuery. Skrypt zrobiłem, otrzymałem zapłatę, jednak po umieszczeniu na stronie okazało się, że nie chodzi. Powodem były błędy na stronie. Teraz zleceniodawca straszy mnie policją, jeżeli nie sprawię, żeby skrypt działał, oczywiście nie ingerując w budowę strony.

I teraz moje pytanie, kto ma rację?
Ja wykonałem skrypt, który działał po wstawieniu na dowolną stronę.

Ten post edytował Pawel_W 24.07.2010, 20:46:20
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Puciek

TAO programowania

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Ależ durnoty, umowa ustna jest nie mniej ważna niż pisemna (tyle że problemy są z jej udowodnieniem przed sądem chociaż tutaj są chociażby emaile na dowód).
Jeżeli nie umawialiście się na wdrożenie skryptu, dla ciebie sprawa się skończyła. Ale jeżeli umowa przewidywała wdrożenie, musisz zrobić żeby działało.
+Quote Post
slightyboy

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Puciek @ 24.07.2010, 22:16:49 ) *
Ależ durnoty, umowa ustna jest nie mniej ważna niż pisemna (tyle że problemy są z jej udowodnieniem przed sądem chociaż tutaj są chociażby emaile na dowód).
Jeżeli nie umawialiście się na wdrożenie skryptu, dla ciebie sprawa się skończyła. Ale jeżeli umowa przewidywała wdrożenie, musisz zrobić żeby działało.
Owszem, umowa ustna ma "prawie" taką samą siłę jak umowa pisemna (czemu nie zaprzeczyłem). Miałem na myśli fakt wymuszania przez klienta działań, które nie były określone w umowie, a tak to właśnie wygląda.

Ten post edytował slightyboy 24.07.2010, 21:59:17
+Quote Post
Puciek

TAO programowania

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Cytat(slightyboy @ 24.07.2010, 22:55:25 ) *
Owszem, umowa ustna ma "prawie" taką samą siłę jak umowa pisemna (czemu nie zaprzeczyłem). Miałem na myśli fakt wymuszania przez klienta działań, które nie były określone w umowie, a tak to właśnie wygląda.
Wuja napisales, tylko o wydumanych problemach podatkowych (a brak umowy pisemnej nie oznacza brak oplacenia podatkow). Nie widziales, nie wiesz, nie zgrywaj jakbys wiedzial. Zwlaszcza motyw gdzie mowisz ze nie bylo zlecenia mnie rozbawil

Ten post edytował Puciek 24.07.2010, 22:10:20
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:19