![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio stworzyłem na stronie system logowania oraz shoutboxa. Logowanie opiera się na PHP. Baza użytkowników mysql.cba.pl Moje pytanie (a raczej prośba) dotyczy skryptu, który pozwalałby wyświetlać na stronie shoutboxa użytkowników, którzy są online. Jeśli taki temat już był, proszę o linka. Wujek Google nie wszystko widzi Pozdrawiam i czekam na odpowiedź - Sergiusz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem,że powinienem zabrać się za podstawy. ale ta funkcja jest mi potrzebna na wczoraj. Mówisz "napisz", ale dla mnie nie jest to takie proste. to nie jest html. proszę więc o w miarę gotowe skrypty.
Dałoby się to zrobić na zasadzie, że gdy ktoś się zaloguje w tabeli z danymi pojawia się 1, a gdy wylogowuje - 0. w miejscu, gdzie zalogowani mają być wyświetleni pojawiłaby się tabela z 0 i 1 (oczywiście można to zamienić na online i offline) teraz tylko problem, jak zmodyfikować login.php
aby podczas zalogowanie w tabeli pojawiało się 1, a wyloguj.php
aby zmieniało się na 0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 09:09 |