![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio stworzyłem na stronie system logowania oraz shoutboxa. Logowanie opiera się na PHP. Baza użytkowników mysql.cba.pl Moje pytanie (a raczej prośba) dotyczy skryptu, który pozwalałby wyświetlać na stronie shoutboxa użytkowników, którzy są online. Jeśli taki temat już był, proszę o linka. Wujek Google nie wszystko widzi Pozdrawiam i czekam na odpowiedź - Sergiusz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ad. 1
Nie wiem co u Ciebie jest zielone a co niebieskie ![]() ad. 2 oczywiście tak ad. 3 To tylko klasa operująca na bazie danych, nic tu się nie wyświetla. Dla jasności poniżej zamieszczam krótki opis: __construct Konstruktor - jako parametry wymaga podania: - $sql - prosta klasa do obsługi MySQL - $table (string) - nazwa tabeli w sql - $maxTime - czas w sekundach od ostatniego wejścia na stronę osoby, przez który osoba ta ma być uznana jako online update Funkcje wywołujesz wszędzie gdzie ma być zliczany dany gość. Parametry: - $ip - adres ip osoby odwiedzającej, nie musi to być ip, jeśli masz jakiś inny skuteczny sposób rozróżnienia użytkowników - $time - czas odwiedzin - domyśnie aktualny get Funkcja pobiera aktualną ilość gości. Zwraca ilość gości (int). eraseOld Usuwa z bazy nieaktywnych użytkowników. Ten post edytował flashdev 24.07.2010, 11:25:12 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 04:14 |