![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pytanie jest skierowane do osób które już pracują na stanowisku programisty; jak to jest być programistą na etacie? Po raz pierwszy firma tego typu jest zainteresowana ze mną współpracą( narazie na okresie próbnym) - od przyszłego tygodnia zaczynam:) Na co należy zwrócić szczególną uwagę? Czego należy się wystrzegać? Jak to jest pracować w takim zespole? Co byście poradzili początkującemu programiście na okresie próbnym? Opowiedzcie coś o zasadach panujących w waszej pracy. Pozdrawiam Ten post edytował qbas-s 23.07.2010, 20:09:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje wszystkim za te cenne uwagi zarówno te poważne jaki i trochę bardziej na luzie:)
A jak to jest gdy dostaje się projekt i w trakcie jego robienia trafi się na przeszkodę z którą wcześniej nie miało się do czynienia lub się nie pamięta np. programista robie jakiś formularz przypuśćmy w jakimś framework'u i ma zrobić walidację z użyciem ajaxa. Coś tam kiedyś taki programista próbował ale dokładnie nie pamięta jak się to robiło w ajax. To co wtedy? A jeśli coś więcej mam więcej napisać o sobie to jestem świeżym inż. informatyki. Robiłem dużo komercyjnych projektów ale głównie dla osób króre się na tym nie znają - więc robiłem tak aby tylko wizualnie było ok a na kod nie zwracałem uwagi aby tylko działało. Czy szef takiego początkującego jakoś telerancyjnie traktuje? Ten post edytował qbas-s 23.07.2010, 20:04:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dziękuje wszystkim za te cenne uwagi zarówno te poważne jaki i trochę bardziej na luzie:) spoko (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A jak to jest gdy dostaje się projekt i w trakcie jego robienia trafi się na przeszkodę z którą wcześniej nie miało się do czynienia lub się nie pamięta np. programista robie jakiś formularz przypuśćmy w jakimś framework'u i ma zrobić walidację z użyciem ajaxa. Coś tam kiedyś taki programista próbował ale dokładnie nie pamięta jak się to robiło w ajax. To co wtedy? 1. Pytasz wuja googla 2. Pytasz się kolegi z pracy 3. Piszesz temat na forum.php.pl A jeśli coś więcej mam więcej napisać o sobie to jestem świerzym inż. informatyki. Robiłem dużo komercyjnych projektów ale głównie dla osób króre się na tym nie znają - więc robiłem tak aby tylko wizualnie było ok a na kod nie zwracałem uwagi aby tylko działało. Czyli należysz do pierwszej grupy tzw. "klepaczy kodu" ? Moim zdaniem dobry programista nawet w małych projektach powinien pisać tak jak w każdym innym projekcie. Czy szef takiego początkującego jakoś telerancyjnie traktuje? Zależy na jakiego szefa trafisz. Sa dwa rynki programistow, dobrych i kiepskich. Jak jestes kiepski to robisz co ci powiedza i trzymasz morde na skobel bo ktos cie w koncu zaprosil (tak, tutaj panuje rynek pracodawcy). A jak jestes dobry to mozesz wprost powiedziec szefowi ze jest debilem bo i tak masz 10 innych ofert gotowych "na wczoraj". Ten post edytował Wicepsik 23.07.2010, 19:52:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 14:59 |