![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z moim skryptem. W szablonie nie widać zmiennych zadeklarowanych w klasie Index. Szablon jest wczytywany przez klasę Theme. Próbowałem ze zmiennymi globalnymi, ale to niestety nie pomaga. Czy jest jakieś rozwiązanie? Załączam uproszczoną wersję mojego skryptu. Pozdrawiam. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zmienne muszą być deklarowane w tej samej metodzie/funkcji w której załączany jest plik z szablonem Właśnie wiem, ale myślałem że return include będzie traktowany tak, jakby ten plik był dołączany w klasie Index. Widocznie się myliłem. Pozostaje mi więc twoje rozwiązanie. Wielkie dzięki za szybką i trafną odpowiedź. Pozdrawiam. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Edit: Jest może w PHP jakaś funkcja, która zwracałaby tablicę ze zmiennymi lokalnymi? Ten post edytował Brand 23.07.2010, 12:01:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 12 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Edit: Jest może w PHP jakaś funkcja, która zwracałaby tablicę ze zmiennymi lokalnymi? get_defined_vars
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:34 |