![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Obecnie próbuje stworzyć skrypt który będzie zmieniał język na mojej stronie (czyli sam tekst), ale niestety coś mi nie idzie obecnie wygląda to tak:
Przy czym zaznaczam że jazyk.php jest tym plikiem który tu skopiowałem (odwołuje się sam do siebie), ponieważ chce uzyskać taki efekt że wraz ze zmianą, opcji w liście rozwijalnej funkcja zmieni tekst na ten napisany w danym języku. I jeszcze mam drugie pytanie, jakich funkcji użyć aby skrypt zapamiętywał (zapisywał w cookies?) wybrany język, aby strona pokazywała się w wybranym języku przy kolejnych odwiedzinach? Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował Mackos 22.07.2010, 17:02:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przypisujesz wartość zmiennej ( której wcześniej nigdzie nie ma ) do zmiennej globalnej $_POST o indeksie lang. CO TO KUR*** JEST? Cojak to jest po 1. pierwsze kroki w php , po 2 pomyłka, źle skopiowałem, tam nie miało być $polski tylko polski erix dzięki za link, jednak obawiam się że opisane tam metody nie są na moim poziomie, ja mam obecnie problem z obsługą pętli warunkowej 'if' oraz obsługą formularza (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) jednak zależy mi na tym żeby to wydumać ;P --Edit-- Dobra mam:
Więc teraz prosiłbym o 2 wskazówki: - Jak zrobić żeby zapamiętało ów ustawienia po stronie użytkownika (cookies)? - Jak sprawdzić w jakim języku jest przeglądarka użytkownika ? Ten post edytował Mackos 22.07.2010, 22:52:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 09:25 |