![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, niedawno rozwiązałem jeden problem i od razu natknąłem się na kolejny.
Z tego co mi wiadomo serwer na wykonanie jednego skryptu ma 30 sekund i dlatego stwarza to pewne problemy. Planuje do mojego formularza dodać możliwość uploadu zdjęć w ilości większej niż 1. Zatem jeżeli dam możliwość uploadu max 5 zdjęć i jeżeli user będzie wgrywał jednocześnie 5 zdjęć to wtedy serwer nie wyrobi się w czasie (wszystko zależy od łącza oczywiście, ale zakładam czarny scenariusz). A zatem moje pytanko brzmi jak ten problem rozwiązać ? Oto kod formularza:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@evolucja rozumiem o co chodzi.
A możecie mi wskazać jak zrobić żeby skrypt robił miniaturki kolejnych zdjęć. Bo teraz mam tylko jednego inputa z type=file. ---------------------------------------------- Witam, sorki że nadpisuje ale nie mogę sobie poradzić z tym problemem. Zrobiłem kolejnego inputa na wrzucanie pliku. $ul_plik --> odnosi się do pierwszego inputa $foto_dwa --> to drugi input. Zmierzam do tego żeby zrobić upload większej ilości uploadu plików graficznych i tak żeby skalowało mi te pliki do miniatury. Wszystko działa, ale tworzy mi podwójną ilość miniatur oraz dodaje do bazy podwójna ilość ogłoszeń. Dodaje ogłoszenie i daje 2 fotki. Na ftp tworzy się 8 plików: 4 miniatury i 4 oryginalne. Do bazy dodają się 2 ogłoszenia. Nie wiem co jest nie tak. Jak był pojedynczy upload to wszystko działało dobrze. Proszę o pomoc.
Ten post edytował Barcelona 22.07.2010, 11:22:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 18:54 |