Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Płatności Online, Płatności Online-Na czym polegają ?
wolacinio

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam Serdecznie.
Proszę was o wytłumaczenie mi na czym polega transakcje Online ?.
Podam wam przykład.
Mam np.strone gdzie sprzedaje PSP i co ma sie robić po wpisaniu danych i naciśnięciu przycisku wyślij.
Wg. mnie dane powinny zapisać się w bazie danych a transakcje przekierować na np. http://www.dotpay.pl/ i tam jakieś dane powinny sie wyświetlić z numerem ID tego PSP i kontem bankowym i jak osoba zapłaci to w mojej bazie danych powinno sie zmienić wartość z stanu 0 na 1 ? i w tedy mozna wysyłać?

Czy tak to wygląda? czy tak samo jest jak np. mam kolumne Ilość_kasy = (0) i jak osoba wpłaci przez przelew http://www.dotpay.pl/ to w mojej bazie zmieni sie wartość na taka jaka wpłacił ?

I prosze mi powiedzieć jak wyglada serwis dotpay tzn. jak tam wygladaja transakcje jakie dane trzeba podawać do każdej transakcji

Prosze o wyrozumiałość
Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ghastblood

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

proponuje poczytać co oferuje firma dotpay.pl owszem jest opcja integracji z ich bazami danych czyli jak ktoś kupi produkt i zapłaci to zmieni się u ciebie stan magazynu.
Jak to działa??
Firma Dotpay posiada konta chyba we wszystkich bankach w polsce.
Chyba każdy wie że przelewy wewnętrzne są obsługiwane natychmiast.
Więc szczęśliwy nabywca wybiera że zapłaci z konta internetowego, np. mbanku firma dotpay odbiera kasę i w pięć minut wiesz że towar został opłacony, ale niestety kasy nie możesz odebrać od nich możesz to zrobić pod koniec miesiąca kiedy rozpocznie się okres rozliczeniowy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.12.2025 - 03:53