![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam takie pytanie - czy istnieje możliwość wywołania opcji SUBMIT za pomocą JavaScript ale z inną wartością ACTION niż jest podana w formularzu? Przyklad: kliknięcie submit wywola akcja.php a klikniecie buttona wywoła funkcje:
które też spowoduje użycie akcja.php a czy da się zrobić tak żeby normalny SUBMIT wykonywał action.php a button np jakasinnaakcja.php? Ten post edytował Flake 16.07.2010, 11:02:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za bardzo sobie utrudniasz sprawę.
Dlaczego nie stworzysz osobnych formularzy do osobnych sumbitów, przecież i tak to idzie pod różne akcje (btw. dlaczego idzie pod inne akcję)? Dlaczego nie zmienisz metody przesyłania formularza na GETa? Ogólnie to tak jak pisałem, jeśli jakiś input ma ustawiony atrybut disabled="disabled" to po stronie serwera tego pola nie ma... action.php
i to da: Kod Array ( [foo] => [go] => Go ) Ale po co to w ten sposób rozwiązywać jak można inaczej i będzie na pierwszy rzut oka widać jak to działa. Odpowiedz sobie na te 2 pytania postawione przeze mnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:21 |