![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie menu:
I teraz B jest podświetlony na zielono. Po za tym wszystkie 'a' mają efekt hover podświetlający je również na zielono. Czy da się w stylach zrobić tak, aby po najechaniu np. na 'A' - 'B' straciło podświetlenie? Bo w tym momencie 2 rzeczy będą podświetlone. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raz jeszcze. Mam menu z 10 elementami:
oraz CSS:
Efektem tego, jest podświetlony link 2 na czerwono, oraz efekt hover na wszystkich linkach podświetlających je na żółto - po najechaniu myszką na 2 on też zmieni kolor na żółty. I teraz problem: gdy najedziesz np. na link 5 on zostanie podświetlony na żółto oraz dalej element 2 będzie podświetlony na czerwono. Mi chodzi o to, aby po aktywacji hovera na linkach nie oznaczonych jako 'active' ten jeden z 'active', w tym wypadku 2, stracił to podświetlenie na czerowno. Idąc dalej, po 'zjechaniu' myszką z tego elementu bądź całego menu żeby 2 odzyskało podświetlenie na czerwono. Inaczej mówiąc, aby w danym momencie tylko jeden link mógł być podświetlony. Przepraszam, prościej już nie potrafię... Oczywiście bez problemu idzie to rozwiązać w JS ale chciałym się najpierw dowiedzieć czy jest to możliwe w czystym CSS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 16:08 |