![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, czytałem kilka tematów że nie da się lub jest bardzo ciężko rozkodować hasła md5. Ja mam prosty sposób którego chyba nie mogę zdradzić, ale żeby wam to udowodnić poproszę o wasze jakieś hasła w md5 i zobaczymy czy działa. Mogę przyznać że sposób nie zawsze znajdzie hasło, ale w większości znajduje.
I dodam że waszych haseł nigdzie nie wykorzystam ani nie podam więc możecie być spokojni. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieje możliwość wygenerowania 1,15e+106 kombinacji z 16-sto znakowego pola do hasła - to tak pi razy drzwi dwa razy więcej niż ilość wszystkich kombinacji md5 - prawdopodobieństwo znalezienia kolizji na pewno spada, ale nadal istnieje.
No chyba, że z jakiegoś powodu algorytmy wyszukiwania kolizji muszą operować na zestawie znaków a-z0-9, a nie całej palecie Unicode - nie wiem, nie znam ich. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:54 |