![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Słuchajcie, może to ciut naiwne pytanie, ale nie wiem gdzie szukać. Mam do dyspozycji bazę klientów - ok 2-3 mln rekordów, a w niej aktualne (bardzo aktualne) dane - mail, telefon, branża i wiele innych. Baza jest z Call Center i sam ja tworzyłem, i po części jestem jej właścicielem. Co można z taką bazą zrobić? Oczywiście pomijam jakiś mailing itp. Doszedłem do wniosku, ze zapytam mądrych ludzi, może razem wpadniemy na ciekawy pomysł (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował BatGraf 15.07.2010, 20:36:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Cytat Mam do dyspozycji bazę klientów ... Baza jest z Call Center i sam ja tworzyłem, i po części jestem jej właścicielem. Nie jesteś jej właścicielem, tylko jeśli to Ty (czy Twój kolega - mniejsza o to) bazę tworzyłeś, to jesteś jej administratorem i jeśli nie rozumiesz różnicy, to radzę nadrobić zaległości. Jeśli dzwonisz na CC i proszą Cię o podanie danych osobowych, to w żadnym wypadku administrator nie ma prawa użyć tych danych w innym celu niż realizacja usługi. Musisz najpierw zapytać użytkowników o zgodę. Oczywiście jeśli dzwoniący zgodzi się juz na etapie rozmowy na na przetwarzanie w innych, konkretnie wskazanych, celach, wówczas ok, ale ma prawo i musi wiedzieć w jakich to celach konkretnie. Jeśli dobrze pamiętam, musi zostać skutecznie poinformowany, co implikuje konieczność przedstawienia stosownego regulaminu. @thomson89 - jak nie ma regulaminu, to nic nie może zrobić. Ja i ~kwiatusz jesteśmy administratorami bazy forum.php.pl. Jak myślisz, co możemy zrobić z Twoim adresem e-mail? Może ktoś ma jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja i ~kwiatusz jesteśmy administratorami bazy forum.php.pl. Jak myślisz, co możemy zrobić z Twoim adresem e-mail? wysłać mi życzenia na urodziny (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) @topic postaw się w sytuacji takiej osoby i lepiej odpuść... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:03 |