![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 18 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Pwo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przeczytałem trochę o zabezpieczeniu uploadu przed skryptami/atakami, ale nie jestem pewien, które wybrać. Pytam więc Was, jakie skuteczne zabezpieczenia stosujecie? Wywnioskowałem, że najpopularniejsze sposoby to użycie getimagesize, ale jestem ciekawe Waszych opinii. Pozdrawiam. Proszę o pomoc. Ten post edytował iVorIus 13.07.2010, 13:45:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 2 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zalezy co chcesz robic bo jezeli nie sa to obrazy a chcesz te pliki pobierac to dobrze jest przydzielic wlasna nazwe tamta ktora byla podana przefiltrowac i zapisac w bazie i podczas pobierania pliku ustawic zeby wstawialo wczesniejsza nazwe... lub zwykla kontrola rozszerzenia tylko musicie pamietac zeby sprawdzic dlugosc nazwy i jak sprawdzanie rozszerzenie to brac ostatnie .txt a nie losowo bo dosc duzo skrypto sie na tym wyklada wtedy wystarczy zrobic plik.txt.php sprawdzcie tez czy koles nie zmienia czasem katalogow. widzialem tez ze ludzie bawia sie nieraz w htaccess i wylaczaja dzialanie plikow php dla wybranych katalogow
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 08:27 |