![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Oto kawałek kodu:
Powyżej część default kodu od case i z tym mam błąd polegający na tym, że czepia się 26 linii. Mam taki błąd: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given. Poniżej kod do funkcji badanie():
Bez tej funkcji wyszukiwarka działa. Niestety nie wiem dlaczego tak jest, ponieważ jak zmieniłem na get to przekazuje się zmienna id_usg i wydaje mi się, ze wszystko powinno być OK. Z góry dzięki Czu ktoś mógłby mi pomoc. Zauważyłem, ze problem leży w zapytaniu z 13 linijki - kiedy wywalam warunek ostatni dotyczący zmiennej $_POST['bad'] wówczas wyszukiwarka działa. Jednak dla mnie to za mało. Robiłem też var_dump z tej zmiennej i pokazywało mi raz wartość 'bad' a innym razem cyfry będące odpowiednikami wskazanych badań w formularzu. Nie bardzo już wiem gdzie mam błąd. Ten post edytował jacusek 12.07.2010, 13:42:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
połączenie to mam, pytanie sprawdzone. Nie wiem dlaczego nie działa mi ta funkcja odpowiednio, tym bardziej, ze w innym miejscu, ale już bez case'u działa bez zarzutu. *OuTSideR* niestety to nie to. Pytanie dlaczego var_dump pokazuje mi takie dziwactwa. Poza tym $_POST[bad] odwołuje do nazwy pola select więc właściwie nie powinno mieć to znaczenia jak jest w bazie.
Niestety nad nie działa. Tzn. po przyciśnięciu szukaj komunikart o błędzie w wyszukiwarce o dziwo znika. I jest to zastanawiające. Tak jakby cały czas traktował zmienną $_POST['bad'] nie jako intiger tylko jako tekst przy wywoływaniu pliku wyszukiwarka.php. I zapewne tul leży problem jak zmusić wyszukiwarkę, żeby to ignorowała. Jednocześnie po wypełnieniu wszystkich pól wyszukiwarka działa. I to jest kolejne pytanie którego nie umiem rozwikłać. Na razie jedynym sposobem pozbycia się tego uporczywego komunikatu jest wyłączenie raportowania błędów, ale przecież nie o to chodzi w tym chodzi. Ten post edytował jacusek 12.07.2010, 14:02:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:03 |