![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę wybrać z bazy MS SQL-a rekordy i wrzucić je do MySQL-a na którym stoi cały sklep internetowy. Problem w tym ze w jednej tabeli jest ponad 5 mln rekordów i tak się zastanawiam jak to najlepiej zrobić. Aktualizacja tej tabeli będzie następować raz na dzień w nocy wiec z czasem nie ma tu problemu.
Zrobiłem select z ms sql i od razu insert do mysql ale po chwili wyskoczył błąd ze php nie jest w stanie zadeklarować tak dużej ilości danych.
czy ktoś kiedyś dokonywał takich duzych operacji i może się podzielić widzą jak to najlepiej zrobić? Ten post edytował termin 11.07.2010, 10:49:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za te wskazówki. A tak przy okazji, zauważyłem że jeśli w pętli puści się zapytanie do MySQL-a INSERT INTO to on najpierw wykona petlę np. 100 INSERTÓW trzymając to w pamięci, a dopiero potem faktycznie dodaje to do MySQL. Co trzeba by zrobić aby np. dodawał to faktycznie do bazy po każdym przejściu pętli? robiłem COMMIT ale nic to nie daje.
Ten post edytował termin 11.07.2010, 11:43:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:49 |