![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
proszę o opinie na temat: 1. strony www 2. frameworka Co byście zmienili, czego wam brakuje. Adres: http://spawnframework.com/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Brakowało mi prostoty struktury fw Twój FW nie jest prosty... jest prymitywny. Niestety ale przeglądając jego źródła natrafiłem na dziesiątki miejsc, gdzie będzie on ograniczać i utrudniać życie, a nie pomagać. Dodatkowo jest zaprojektowany na przekór wszystkim ideą OOP (patrz dziesiątki statycznych metod, które być nie powinny) co zemści się w momencie, gdy będziesz chciał rozszerzyć jakiś "moduł".Cytat brakowało mi fw do małych projektów A tak konkretnie to w czym przeszkadza użycie jakiegoś Symfony czy Zenda w małych projektach. Co jest konkretnie złego w tym, że sam FW będzie 5 razy bardziej obszerny niż aplikacja?Cytat fw który by nie zajmował kilka MB Ponownie - podaj jakiś konkretny argument przeciwko 10 megowemu FW. Jego API nauczysz się w 1-3 dni. Momentami będziesz musiał podejrzeć bezpośrednio źródła, ale zajmie to nieporównywanie mniej czasu niż pisanie czegoś własnego (szczególnie, jeżeli miałoby być na poziomie).Cytat Widząc w jakim kierunku rozwija się np. kohana w której pracowałem uznałem że ja w tym czymś pracować dalej nie będe. No to nie pracuj. Mi również nie podoba się ten FW (jednak jestem zmuszony do pracy przy jego wykorzystaniu w jednym projekcie) - ale całe szczęście PHP oferuje kilka innych wartych uwagi FW.Cytat jak masz 20 tys plikow w projekcie to bedziesz kazdy z osobna otwieral i uruchamial Eee... takie Eclipse np. bezpośrednio w drzewie projektu pokazuje, w których plikach są błędy (NB, ZS pewnie też). (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat to co wyżej uważasz za śmietnik? Przesadzasz Nie przesadza. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat Może nie byle szybciej ale na kolanie chwilami tak To zły projekt sobie wziąłeś na "wzór".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 06:50 |